Všesportovní stadión Články


Hradec Králové, Česko

Další články

Hradec má jasno: Po kolaudaci může hrát na zrekonstruovaném Malšáku

Stavební úřad dnes vydal kolaudaci na větší část nového multifunkčního stadionu v Hradci Králové. Ze strany města a správce stavby tím začal proces převzetí těch částí stadionu, které mají potřebná kolaudační rozhodnutí pro sobotní fotbalové utkání. ČTK o tom dnes informovali zástupci radnice. Otevření stadionu, jehož dokončení se oproti plánům zpozdilo, umožňuje dohoda města a zhotovitele stavby o převzetí a užívání větší části stavby. Stavbu jako celek by mělo město převzít do konce srpna.

Hradec Králové má dohodu o stadionu. Ještě zbývá kolaudace

Hradečtí zastupitelé dnes schválili dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části stavby přestavěného stadionu. Pro dohodu hlasovalo 25 z 28 přítomných zastupitelů, řekl dnes ČTK mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Jde o významný krok k tomu, aby se mohl 5. srpna na stadionu odehrát první domácí soutěžní zápas FC Hradec Králové. Zbývá ještě kolaudace takzvané fotbalové části arény, kterou by mohl mít zhotovitel do konce pracovního týdne.

Radnice: Stadion v Hradci Králové zřejmě do 31. července hotový nebude

Stavba stadionu v Hradci Králové zřejmě nebude hotová ani k 31. červenci, což je již o měsíc posunutý termín. Ohrožen by mohl být i termín prvního domácího mistrovského zápasu FC Hradec Králové 5. srpna. Novinářům to dnes řekl náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09).

Stavbě fotbalové arény v Hradci Králové hrozí zpoždění, Strabag to odmítá

Stavbě stadionu v Hradci Králové, která by měla být hotová 30. června, hrozí zpoždění dokončení o několik týdnů. Obavy z včasného dokončení díla vyjádřila společnost Grinity, která pro hradeckou radnici dělá správce stavby.

Zastupitelé Hradce Králové schválili zdražení stavby stadionu

Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili zvýšení ceny budovaného stadionu o dalších 16,2 milionu korun na 650 milionů korun bez daně. Původně měla aréna stát 568 milionů korun bez daně. Důvodem čtvrtého zvýšení ceny jsou požadavky města na vybavení stadionu, které základní smlouva s dodavatelem stavby neobsahovala. Pro zvýšení ceny se vedle koaličních zastupitelů vyslovila i většina zastupitelů z opozice.

Soud vyhověl H.Králové, sportovní agentura musí znovu rozhodnout o dotaci

Městský soud v Praze minulou středu vyhověl správní žalobě Hradce Králové na Národní sportovní agentury (NSA) kvůli tomu, že zastavila řízení o dotaci na stavbu fotbalového stadionu. ČTK to dnes sdělila mluvčí hradecké radnice Kateřina Rohlíčková. Podle ní soud zrušil napadené usnesení agentury z důvodu závažných procesních chyb.

Na stadion Hradce se v prosinci vrátí "lízátka"

Osvětlovací stožáry v podobě lízátek by se na budovaný stadion v Hradci Králové mohly vrátit v polovině prosince. Osvětlovací tělesa byla od postavení v roce 1974 jednou z charakteristických dominant stotisícového města. Tvůrci nového stadionu se je rozhodli po opravě opět použít a zakomponovat do nového stadionu. Nosné monolitické betonové konstrukce tribun stadionu by měly být hotové do konce listopadu. ČTK to dnes řekla mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Aréna v Hradci Králové bude dražší

Stavba fotbalové arény v Hradci Králové bude dražší, než město předpokládalo. Radnice si musí dodatečně pořídit sítě pro internetové připojení na stadionu. Zaplatí za to navíc 3,6 milionu korun bez daně. Město také čekají jednání o zdražení samotné stavby, které požaduje stavební konsorcium tří firem v čele se společností Strabag. ČTK to dnes řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). Stadion má podle smlouvy podepsané před rokem přijít na 568 milionů korun bez DPH. Jde o největší stavbu v novodobé historii Hradce Králové.

O zdražení stadionu bude za Hradec jednat tým neschválený zastupiteli

Zastupitelé Hradce Králové neschválili vyjednávací tým města pro jednání se stavebním sdružením vedeným společností Strabag o zvýšení ceny již zahájené stavby fotbalového stadionu. Tým měl být pětičlenný a zástupkyni v něm měla mít i opozice. Pro ustavení vyjednávacího týmu hlasovalo 18 zastupitelů, ke schválení scházel jeden hlas.

Strabag bude jednat s HK o zvýšení ceny stadionu

Stavební sdružení vedené společností Strabag chce jednat s městem Hradec Králové o zvýšení ceny stavby stadionu. Zdůvodňuje to výrazným růstem cen stavebních materiálů v poslední době. Vyplývá to z dopisu, který firma Strabag v první polovině března poslala hradecké radnici a ČTK jej má k dispozici. Stadion má přijít na 568 milionů korun bez DPH a jde o největší stavbu v novodobé historii Hradec Králové.

Na stadionu v Hradci Králové bude moci hrát i reprezentace

Na novém stadionu v Hradci Králové bude po jeho dokončení moci hrát přátelské zápasy i mužská reprezentace. Kvalifikační či přátelské duely v Hradci Králové budou moci hrát i nižší reprezentační výběry mužů a výběry žen včetně jejich prvního mužstva. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi Hradcem Králové a Fotbalovou asociací České republiky (FAČR), které dnes představitelé obou subjektů podepsali.

Na stadionu v Hradci by po jeho dokončení mohla hrát i reprezentace

Na novém stadionu v Hradci Králové by po jeho dokončení mohla přátelské zápasy hrát i mužská reprezentace. Kvalifikační či přátelské duely by v Hradci Králové mohly hrát i nižší reprezentační výběry mužů a výběry žen. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi Hradcem Králové a Fotbalovou asociací České republiky, které dnes schválili hradečtí zastupitelé.

O stavbu stadionu v Hradci Králové mají zájem čtyři subjekty

O stavbu nového fotbalového stadionu v Hradci Králové mají zájem čtyři subjekty. Na dnešním jednání zastupitelů to řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). Tendr, který město vypsalo 4. září, je čtvrtý v pořadí a má hodnotu téměř 600 milionů korun bez DPH.

Hradec Králové chyboval v tendru na stadion, špatně řešil námitky

Město Hradec Králové podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) chybovalo v tendru na stavbu nového fotbalového stadionu téměř za 600 milionů korun bez DPH. Město se podle antimonopolního úřadu nedostatečně podrobně a srozumitelně vypořádalo s námitkami společnosti PORR, která si stěžovala na zadávací podmínky soutěže. ČTK to dnes řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele