Všesportovní stadión Články


Hradec Králové, Česko

H. Králové vypíše čtvrtý tendr na stadion

Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili vypsání v pořadí čtvrté soutěže na firmu pro stavbu stadionu. Celková cena za stadion a za odměnu správci stavby by neměla překročit 605 milionů korun bez DPH. Město stavbu fotbalové arény na místě nevyhovujícího Všesportovního stadionu připravuje přes 15 let. Dosud radnice od roku 2018 na stadion vypsala tři tendry, ale všechny z různých důvodů zrušila.

Správcem stavby stadionu v Hradci Králové bude Arcadis

Správcem stavby nového fotbalového stadionu v Hradci Králové bude za 31,8 milionu korun bez DPH společnost Arcadis Czech Republic. Rozhodli o tom dnes zastupitelé města. Učinili tím důležitý krok k vypsání čtvrtého tendru na stavební firmu pro stavbu stadionu. Radnice stavbu fotbalové arény na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu připravuje přes 15 let. Celková cena za správce stavby i za stadion by neměla překročit 605 milionů korun bez DPH. Šlo by tak o největší investici v novodobé historii města.

Stavbu stadionu v Hradci Králové zdržuje výběr správce stavby

Stavba stadionu v Hradci Králové nabere kvůli komplikacím s výběrem správce stavby další zpoždění. Vítěz soutěže na správce od zakázky odstoupil a město nyní řeší, zda přijme výrazně dražší nabídku druhého uchazeče. Jednotná v dalším postupu není ani koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec. Vypsání již čtvrtého tendru na stavbu stadionu se posune z původního června zřejmě na konec srpna, vyplynulo z dnešních vyjádření představitelů města. Radnice stavbu fotbalové arény na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu připravuje přes 15 let.

O postupu výstavby stadionu v H. Králové má být jasno v únoru

O dalším postupu města Hradce Králové při protahující se stavbě nového stadionu by mělo být jasněji v únoru příštího roku. Na únorovém zasedání zastupitelstva by měl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS) předložit možné varianty řešení. Vyplývá to z dnešního jednání rady města. Radní dnes také doporučili zastupitelům zrušit nynější třetí tendr na stavbu stadionu.

Stavba stadionu v H. Králové bude dražší a nabere další zpoždění

Stavba nového stadionu v Hradci Králové bude zhruba o 55 milionů korun dražší a vyjde na přibližně 605 milionů korun bez DPH. Nové výběrové řízení na stavební firmu by po úpravě projektové dokumentace mohlo být vypsáno ve druhé polovině letošního roku. Vítěz by, pokud vše půjde hladce, mohl být znám v prvním čtvrtletí roku 2020. ČTK to dnes řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). Loni město na stadion vypsalo dva tendry, ale oba zrušilo. Původně radnice mínila, že stavba by mohla začít začátkem letošního roku.

Hradec vypíše tendr na stadion, zahájení stavby v lednu

Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili vyhlášení soutěže na firmu pro výstavbu stadionu za téměř 400 milionů korun. Vlastní stavba by mohla začít v lednu či únoru příštího roku. Řadu let připravovaný stadion má vyrůst na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu z roku 1960. Stavba bude největší investicí města za poslední roky. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

V Hradci Králové začala demolice stadionu, město chystá nový

V Hradci Králové stavbaři začali s demolicí západní tribuny zastaralého malšovického Všesportovního stadionu. Speciální osmatřicetitunový stroj dnes hydraulickými nůžkami boural ocelovou konstrukci střechy nad tribunou. Nynější stadion, který vznikl před více než 50 lety, by měla nahradit moderní aréna za více než půl miliardy korun. ČTK to dnes řekl mluvčí radnice Petr Vinklář.

V Hradci symbolicky začala demolice stadionu, město chystá nový

V Hradci Králové dnes symbolicky začala demolice zastaralého malšovického Všesportovního stadionu, který by měla nahradit moderní aréna za více než půl miliardy korun. Na nový stadion hradečtí fotbalisté a veřejnost čekají mnoho let. Nynější stadion vznikl před více než 50 lety a svými parametry již nevyhovuje.

Hradec Králové má stavební povolení na nový stadion

Město Hradec Králové získalo stavební povolení na stavbu nového fotbalového stadionu v Malšovicích na místě již nevyhovujícího Všesportovního stadionu. Radnice má i povolení ke stavbě od vodoprávního úřadu a ještě jí chybí povolení od silničního úřadu pro napojení arény na okolní komunikace. Vlastní stavba arény za odhadovaných 550 milionů korun bez DPH by mohla začít v roce 2018.

Rekonstrukce stadionu v Hradci začne v červenci

Rekonstrukce stadionu Pod lízátky v Hradci Králové by měla začít v červenci. Bude spočívat v úpravě východní tribuny, poté by měla domovská aréna nováčka nejvyšší soutěže vyhovovat prvoligovým regulím. Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili uzavření smlouvy se stavební firmou Matex HK, která úpravy za 6,6 milionu korun bez DPH provede.

Stadion v Hradci Králové chce projektovat osm subjektů

Do soutěže na vypracování projektu nového stadionu v Hradci Králové se přihlásilo osm subjektů. Vítěz by měl být znám v září, nyní komise nabídky hodnotí. Hodnotu zakázky město odhaduje na čtyři až pět milionů korun. Vítěz zpracuje kompletní dokumentaci pro územní řízení, stavební povolení i provedení stavby. ČTK to dnes řekl primátorův náměstek Jindřich Vedlich (TOP 09). Na stávajícím zastaralém stadionu v Malšovicích má zázemí FC Hradec Králové, který letos sestoupil do druhé ligy.

Stadion v Hradci bude bez střechy

Chystaný nový městský stadion v Hradci Králové bude bez zatahovací střechy. Radnice tím proti dosavadnímu projektu ušetří přibližně 150 milionů korun. Podle zastupitelstva města není zatahovací střecha pro stadion potřebná, což dnes řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich. Stadion má vzniknout na místě stávajícího stadionu ve čtvrti Malšovice.

Hradecký fotbal získá od radnice 5,5 milionu na úpravy stadionu

Královéhradecký klub získá od radnice 5,5 milionu korun na zařízení vyhřívající trávník a nákup dalších sedaček na Všesportovní stadion v Hradci Králové - Malšovicích. Investice je nutná, aby mohl klub hrát první ligu, do které se vrací po sedmi letech.

Hradec je zpět v první lize. Musí vylepšit stadion

Hradce Králové se po sedmi letech vrací do první ligy. Definitivní jistotu mu dala dnešní domácí výhra 1:0 nad Duklou Praha, po níž už nemůže skončit hůře než druhý. Blízko do nejvyšší soutěže mají také hráči Ústí nad Labem, jimž stačí v pondělí doma porazit Čáslav.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele