Bazaly Články


Ostrava, Česko

Další články

Dražba sedaček ze stadionu Bazaly vynesla přes 100.000 korun

Charitativní dražba sedaček z ostravského stadionu Bazaly vynesla více než 100.000 korun. Peníze dostanou na sportování či pomůcky děti z ostravských dětských domovů. Novinářům to dnes sdělila mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Kraj uvolnil první peníze na fotbalovou akademii v Ostravě

Moravskoslezští zastupitelé dnes rozhodli o uvolnění prvních 35 milionů korun na vybudování fotbalové akademie, která vzniká na ostravském stadionu Bazaly. Peníze jsou určeny na výstavbu hlavní tribuny a kraj je uvolnil z rozpočtové rezervy, řekl dnes novinářům náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny (ODS).

V Ostravě začíná přestavba stadionu na Bazalech za čtvrt miliardy

Stadion na ostravských Bazalech, kde dříve hrál svá utkání Baník, se začíná přestavovat na moderní tréninkový areál pro mládež z celého Moravskoslezského kraje. Už v úterý se stavbaři pustí do odstrojování a demolice hlavní tribuny, která by měla zcela zmizet do šesti týdnů. Přestavba areálu přijde na více než 250 milionů, hráči by na nová hřiště měli poprvé vyběhnout v září příštího roku.

Areál na Bazalech bude po opravách sloužit mladým fotbalistům

Fotbalový areál na ostravských Bazalech, který byl v minulosti domovským stadionem Baníku, bude po rekonstrukci sloužit mladým hráčům, pro které tam vznikne tréninkové zázemí. Město Ostrava dnes spolu s dalšími partnery podepsalo memorandum, které povede k vytvoření Klubové akademie Ostravy určené talentovaným hráčům z celého kraje.

Na ostravských Bazalech vznikne zázemí pro akademii

Ostravský stadion na Bazalech čeká rozsáhlá rekonstrukce za více než 200 milionů korun. Sportoviště by se do konce příštího roku mělo proměnit na tréninkový areál a zázemí pro fotbalovou akademii, v níž budou působit mladí talentovaní hráči z celého regionu, řekl dnes novinářům náměstek primátora Martin Štěpánek (ODS).

Bazaly zůstávají tréninkovým domovem Baníku Ostrava

Baník Ostrava se dnes dohodl s městem na podmínkách pronájmu stadionu na Bazalech. Slezský klub tak bude moci v legendárním areálu dál trénovat. Na soutěžní zápasy se Baník od nové sezony přesune na stadion do Vítkovic, protože Bazaly jsou v údajně nevyhovujícím stavu.

Majitel Baníku věří, že klub bude dál trénovat na Bazalech

Alespoň tréninkovým domovem Ostravy by měly i v nové sezoně zůstat Bazaly. Majitel Baníku Petr Šafarčík naznačil, že představy klubu a města, které je vlastníkem celého fotbalového areálu, o výši pronájmu se přiblížily kompromisu.

Fanoušci Baníku se v průvodu přišli rozloučit se stadionem Bazaly

Asi pět tisíc fanoušků se v průvodu přišlo rozloučit se stadionem Bazaly, kde dnes Baník Ostrava odehraje poslední zápas. Klub, který během své šestapadesátileté existence na stadionu ve slezské části města vybojoval čtyři mistrovské tituly, by od nadcházející sezony měl přesídlit na Městský stadion do Vítkovic.

Bazaly, děkujeme

Tehdy na jaře, devatenáctého dubna roku 1959 se světu otevřel nový fotbalový stánek. Jeho místo se nacházelo ve slezské části Ostravy, na pravém břehu řeky Ostravice, Bazaly, stadion a domov Baníku na více než 56 let...

Bazaly by po odchodu Baníku měly sloužit sportu

Ostravský stadion Bazaly, který je v majetku města, by i po odchodu Baníku měl nadále sloužit sportu. Město nyní jedná s klubem o jeho dalším využití. Jeho provoz ale bude muset dotovat, novinářům to dnes řekl primátor Tomáš Macura (ANO).

Ostravský magistrát pozastavil vyplacení dotace Baníku

Ostravský magistrát pozastavil vyplacení dotace ve výši 15 milionů korun ostravskému Baníku. Tvrdí, že klub dluží několik měsíců nájem za užívání stadionu Bazaly. Vedení klubu to odmítá a naopak tvrdí, že je dlužníkem město. Dokud se spor nevyřeší, dotace podle primátora města Tomáše Macury (ANO) vyplacena nebude. Dnes to představitel města řekl novinářům.

Baník měl v domácí premiéře druhou nejhorší návštěvu za 39 let

Pátečních 3811 diváků na zápasu Baníku s Teplicemi bylo druhou nejhorší návštěvou na úvodním domácím utkání Baníku Ostrava v sezoně za posledních 39 let. Méně sledovaný už byl jenom duel Ostravanů s Chebem v ročníku 1995/96, který vidělo 2679 diváků.

Fanoušci Baníku sepsali petici proti snížení kapacity Bazalů

Peticí podepsanou bezmála sedmi tisíci signatáři chtějí fanoušci Baníku Ostrava zvrátit nařízení FAČR snížit kapacitu stadionu Bazaly na polovinu. Zástupci občanského sdružení Baník Baníku v nejbližších dnech předají podpisové archy představitelům fotbalové asociace.

Baník Ostrava musí snížit kapacitu Bazalů o osm tisíc míst

Snížením kapacity až o osm tisíc míst podmiňuje komise pro stadiony a hrací plochy FAČR udělení profesionální licence ostravskému stadionu na Bazalech pro příští sezonu. Komise mimo jiné vyžaduje také prodej všech vstupenek na jméno na všechna domácí ligová utkání následujícího ročníku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele