základní část, 30. kolo
17.03.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

St. Mirren FC - St. Johnstone FC 0:3

St. Mirren nedokázal navázat na úspěšné vzájemné zápasy se St. Johnstone a v domácím prostředí jasně prohrál. Hosté si díky tomuto cennému vítězství zajistili tři kola před koncem jistou horní polovinu tabulky a mohou tak nyní bojovat o pohárové příčky. St. Mirren naopak přišel i o sebemenší naději a ještě musí zabrat, aby nemusel hrát o záchranu. Dvanáctibodový náskok je zatím dostačující, ovšem v nadstavbě se ještě může přihodit cokoliv.

St. Mirren je zatím devátý tři body před Inverness a dva body za Aberdeenem, v poslední době jde ale jeho forma dolů. Naopak Sanints drží krok s rozjetým Dundee Unnited a nepřestávají překvapovat skotskou veřejnost, průběžné páté místo tohoto celku by před sezónou opravdu tipoval asi málokdo. Hosté se dostali do vedení už po necelých 100 sekundách hry, další dvě uklidňující trefy přidali v závěrečné čtvrthodině.

Hosté využili svou první šanci v zápase, kdy se k přímému kopu postavil Lee Croft a z pětadvaceti metrů poslal míč přímo k tyči, gólman Craig Samson byl bez šance. Následně si Samson ale poradil s dalším přímým kopem, tentokráte od Liama Craiga. Domácí zahrozili až po necelé čtvrthodině hry, kdy z dalšího volného kopu pálil těsně nad Graham Carey. Až do konce první půle nic dalšího k vidění nebylo.

Po přestávce se snažil hrozit St. Mirren, jenže pokusy z dálky příliš nebezpečné nebyly. A St. Johnstone nakonec pojistilo vítězství po chybě gólmana Samsona. Od 60. minuty už hosté měli převahu, do velké šance se však nedostali. V 76. minutě podskočil Samson rohový kop na zadní tyč a do prázdné branky pohodlně zakončoval David McCracken. Výsledek pojistil pět minut před koncem aktivní Francisco Sandaza, který po přihrávce Davidsona uklidil balón hlavou pod tělo Samsona.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele