základní část, 4. kolo
13.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Motherwell FC 0:1

Motherwell rozjel v novém ročníku SPL vskutku pohlednou jízdu, a pokud to takhle půjde dál, určitě se může prát o pohárovou Evropu, která mu loni přeci jen o nějaké to místečko utekla. Doposud totiž hráči z Fir Parku ztratili pouze dva body po remíze v Kilmarnocku, jinak dokázali zdolat i vysoce favorizované Hearts. Špatně do ročníku nevstoupil ani St.Mirren, avšak před vlastními fandy poprvé v sezóně prohrál.

Doposud Saints získali pět bodů a proto jim v tuto chvíli patří pátá příčka v tabulce SPL, dobrý start se tak zapřít nedá. I s Motherwellem hráli vcelku slušnou partii a až do samého závěru drželi bezbrankový nerozhodný stav. Ovšem ve druhé minutě natavení neuhlídali jednu akci a proto inkasovali, štěstí se tentokráte od nich odklonilo. Nicméně hosté byli po celou dobu přeci jen o chlup lepší a vyhrát si o nějaký ten kousek zasloužili.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři spíše oťukávali, za zmínku stojí pouze rána Jamie Murphyho z osmnácti metrů, kterou však gólman Saints Craig Samson zlikvidoval. Hned na to zkusil vystřelit po kombinaci Nickyho Lawa s Jimem Goodwinem forvard Michael Higdon, i tentokráte byl ale Samson úspěšný. Higdon vypálil i těsně před koncem úvodního dějství z dvanácti metrů, Samson musel vytáhnout další ze svých skvělých zákroků.

Po přestávce hasil Samson další nebezpečí způsobené aktivním Higdonem. Jeho ránu z dvaceti metrů vyrazil do bezpečí, následně vytahoval pokus Murphyho až z brankové čáry. Na druhé straně pálil těsně nad branku Motherwellu Steven Thompson, za další moment Samson brilantně odvrátil třicetimetrové sólo Rosse Forbese a držel tak svým spoluhráčům naději alespoň na jeden získaný bod.

Vše nasvědčovalo tomu, že stav utkání se už nezmění, nicméně hosté za hranicí vápna v nastaveném čase faulovali a k přímému kopu se postavil Tom Hateley. Ten zamířil svou pravačkou a obstřelil všechny včetně gólmana - 0:1. Motherwell bude chtít potvrdit svou jízdu v příštím kole ve Fir Parku proti favorizovaným Jezdcům z Rangers, St.Mirren se naopak pokusí opět namotivovat na utkání v Easter Road proti Hibernian.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele