základní část, 17. kolo
03.12.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Inverness Caledonian 1:2

Svěřenci kouče Terryho Butchera se po dlouhé době odpoutali od posledního místa tabulky a po velice dobrém výkonu si odvážejí všechny tři body ze St. Mirren Parku. Soupeř, který byl minule deklasován Celticem poměrem 0:5, zřejmě zažívá krizi a může být rád, že doposud získal solidní počet bodů. Klesl pouze o jednu příčku, je sedmý s dvaceti body. To Caledonian poskočili na desáté místo se ziskem patnácti bodů.

Inverness tak má dvoubodový náskok před posledním Aberdeenem a jednobodový před jedenáctým Dunfermlinem, nicméně nesmí se s tímto úspěchem spokojit a rozhodně v tuto chvíli nemá nic jistého. Hosté se dostali velice brzy do vedení, jenže v poslední minutě prvního poločasu inkasovali branku do šatny a bylo tak srovnáno. Avšak Saints ve vyrovnaném klání rozhodli o své výhře dvacet minut před závěrečným hvizdem.

V úvodní šanci se ocitl domácí Steven Thompson, jeho střela z 10. minuty lízla břevno. Jenže hned o minutu později přišla na druhé straně studená sprcha. Po centru Johnyho Hayese se na hranici penaltového kopu ocitl ve vápně Andrew Shinnie a nekompromisně zavěsil - 0:1. V dalším průběhu byly k vidění šance na obou stranách, a když se zdálo, že do kabin půjdou spokojeněji hosté, tak ve druhé minutě natavení přišel naopak šok pro Inverness.

Thompson si naskočil na rohový kop Garyho Teala a brankář Caledonian Ryan Esson byl bezmocný. Hostující gólman zkraje druhého dějství svůj celek podržel. Nejprve vyrazil mimo ránu Thompsona, jehož pravačka by mířila přesně, následně brilantně vyrazil ránu Teala z přímého volného kopu nad břevno. Hosté skórovali hned ze své první vážnější možnosti druhého poločasu, když se v 69. minutě napřáhl Johny Hayes.

Jeho naprosto neuvěřitelná střela z dvaceti metrů zaplachtila vzduchem a skončila v síti. V dalším průběhu hostům skvěle zachytal Esson a Inverness tak získal šťastně vítězství, které se ovšem počítá.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele