o udržení, 35. kolo
29.04.2012 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian FC 1:0

Jediná branka ze 64. minuty nakonec rozhodla o tom , že St. Mirren získá tři body a zkomplikuje Hibernianu boj o záchranu. Autorem jediné branky se stal Kenny McLean. Na výsledku nic nezměnilo ani vyloučení McAuslanda, navíc v nastavení vyrovnal počet sil na hřišti další vyloučený - Stevenson.

St. Mirren chtěl hned v úvodu převzít iniciativu, držel častěji míč, ale hosté velmi úspěšně napadli. A tak první větší šance přišla až ve 36. minutě. Míč se po zahrané standardní situaci dostal až k hostujícímu Griffithsovi, který z otočky vypálil těsně vedle. Také další šance patřila hostům. Doyl se snažil přehodit golmana Samsona, ale míč do branky nenasměroval. První poločas skončil 0:0 a druhá půle ještě slibovala zajímavé dějství.

Saints se museli bránit i na začátku druhého poločasu. Pohlednou akci Griffithse s Doylem zakončil druhý jmenovaný, ale naneštěstí pro Hibs trefil bránícího protihráče. Doylbyl vůbec při chuti, po dalším jeho zakončení musel Samson vytasit těžký zákrok. Hibernian měl sice více ze hry, ale branku nedal. To se povedlo až na druhé straně, když Kenny McLean poslal míč na zadní tyč, kam se golman Brown natahoval marně. St. Mirren vedl nad Hibernianem 1:0, přestože se druhý poločas víceméně bránil.

Každopádně Hibernian nic nevzdával, a když byl v 76. minutě po druhé žluté kartě vyloučen McAusland, naskytla se ještě zajímavá šance na případné vyrovnání. Hibs si ale paradoxně další šanci nevytvořili. V nastaveném čase navíc uviděl druhou žlutou kartu Stevenson a bylo po nadějích. St. Mirren si hubený náskok pohlídal a má tři body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele