základní část, 12. kolo
22.10.2011 16:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian FC 2:3

Hibernian získalo své třetí vítězství v sezóně a od sestupové poslední příčky se vzdálilo na rozdíl tří bodů. Domácímu St. Mirrenu prostě zápas nevyšel, několikrát chyboval a ani dva góly Paula McGowana na body nestačily. Za hosty se dvakrát trefil Leigh Griffiths a jednou Sean O'Hanlon.

Jako by se domácí brankář Samson na utkání špatně vyspal. Už od úvodních minut vypadal na hřišti hodně nervózně a již v 6. minutě inkasoval. Nezachytil totiž zpětnou přihrávku od Maira, míč se dostal za Samsona, kde ho uklidil lehce do prázdné branky Griffiths. Hibs přitom mohli o pár chvil později vsítit další gól.

A tentokráte udělala chybu st. mirrenská defenzíva. McAusland byl zodpovědný za ztracený míč, takže se ho ujal Agogo, nacentroval na Griffithse, jenž z úhlu pálil do boční sítě. Saints se však od té doby trochu srovnali a po půlhodině hry skórovali i oni. Van Zanten zprava svým pasem našel hlavičku McGowana, který jí usměrnil do brány.

Ve 34. minutě se domácí dokonce ujali vedení. Standardka Tealeho se dostala Thompsonovi, ten jí prodloužil na McGowana, jenž vsítil svou druhou branku v utkání. Poločas ovšem zdaleka nekončil. Za tři minuty totiž na druhé straně vyslal Wotherspoon pěkný centr na bližší tyč k Griffithsovi, který hlavičkou srovnal.

Čtyři minuty před koncem se Hibernian dostali znovu do vedení a to už udrželi až do konce zápasu. Griffiths si naběhl na pas O'Connora a Samson potřetí kapituloval. St. Mirren jinak druhou půli nedohrál s příliš velkým elánem. Dá se říci, že první větší šanci si proti soupeři vytvořil v 70. minutě, jenže Hasselbaink z blízkosti pálil jen vedle.

Hasselbaink ještě vymyslel jednu gólovou příležitost, jakmile se zbavil tří svých obránců, nacentroval na Thompsona do vápna, který už už střílel na gólmana Stacka, nicméně do jeho pokusu se mu vložil O'Hanlon. Hosté zahrozili Agogem a Sodjem, gólu se však nedočkali, i tak se ovšem po konečném hvizdu mohli radovat ze tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele