o udržení, 34. kolo
21.04.2012 16:00 CET
4 : 4
(2:1)

Reportáž

Osm branek v St. Mirrenu! Saints remizovali s Dunfermlinem 4:4

Krásný souboj s osmi góly nabídlo střetnutí 34. kola SPL v rámci skupiny o udržení. St. Mirrenu přitom nepomohl k vítězství ani hattrick Stevena Thompsona, který ho sfoukl za pětadvacet minut. Hosté ukázali, že se o záchranu hodlají ještě poprat, a díky horoucnému výkonu uhráli zaslouženou remízu. Přesto na předposlední Hibernian ztrácí těžko stažitelných šest bodů.

Domácí vstoupili do utkání naprosto báječným způsobem. Už ve 4. minutě totiž McGowan našel svým pasem Hasselbainka, který načal účet zápasu. Nizozemský útočník se dokázal zbavit obránce Keddieho a následně prostřelil gólmana Smitha. Hostující hráč Hutton měl možnost dvakrát vyrovnat, jenže jeho první pokus zablokoval Mair a druhý skončil vedle brány.

Dunfermline vsítil svou první branku utkání ve 24. minutě. McMillan unikl z pravého křídla do středu hřiště, nezbývalo mu nic jiného, než vypálit, a hle, jeho excelentní střela levačkou skončila přesně v šibenici. Útočný fotbal byl i nadále na pořadu dne. Domácí Carey nacentroval na hlavu McGowana, který z malého vápna trefil smolně břevno.

Přece jenom Saints navrátil vedení Thompson a rozjel tak svůj gólový koncert. Dvě minuty před přestávkou hosté znovu pocítili, jak dobře Carey umí centrovat, a jakmile poslal balón na hlavu svého spoluhráče, bylo vyřešeno. Pro Dunfermline se navíc po přestávce nevyvíjela situace vůbec dobře, ve 48. minutě inkasoval potřetí.

Znovu u toho byl Thompson, jenž se zbavil obránce Dowieho a po spolupráci s Imriem skóroval hlavou podruhé. V 56. minutě se podařilo The Pars snížit. Hardie s Grahamem unikli do rychlého brejku a druhý jmenovaný chladnokrevně zacílil. Dunfermline ovšem o deset minut později znovu zaváhal v obraně a Thomspon toho opět využil.

Završit hattrick mohl díky spoluhráčovi van Zantenovi, který přešel přes Cardleho do ohně, předal míč do té doby nejlepšímu hráči na hřišti a ten znovu ukázal, že střílení branek mu jde náramně dobře. Hosté se ale nevzdali. A vyplatilo se jim to. Hutton vybojoval skvěle míč, ten se ještě přes Grahama dostal k Buchananovi, jenž se v koncovce nezmýlil.

V závěru St. Mirren vehementně bránil jednogólový náskok, nicméně v divokém sledu událostí se mu nakonec nepovedlo ho udržet. Dvě minuty před koncem totiž urval alespoň bod soupeř a to zásluhou deváté trefy sezóny Andyho Kirka. Nejlepší střelec týmu přitom na hřiště přišel až v 85. minutě, i za tak krátkou dobu si však našel prostor ve vápně a hlavou přesně zakončil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele