základní část, 21. kolo
28.12.2011 20:45 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

St. Mirren FC - Dundee United 2:2

Spravedlivý bod si před oslavou Silvestra rozdělili dva sousedé v tabulce, jejichž pozice se tak v tabulce po tomto nezměnila. St. Mirren zůstal sedmý, Dundee je díky lepšímu skóre šestý. Vše podstatné se odehrálo mezi 27. a 35. minutou. Během těchto osmi minut se podařilo domácím dvakrát vést, hosté však naopak dokázali dvakrát srovnat.

V St. Mirrenu nemohly být oba týmy spokojeni příliš s klimatickými podmínkami a situace byla dost na hraně, aby se utkání neodložilo stejně jako v Motherwellu. Přesto i přes špatné počasí viděli diváci hned čtyři branky. A celkově bylo poslední soutěžní utkání roku 2011 pro oba zajímavou a povedenou tečkou.

Zpočátku se snažil zahřát fanoušky svojí akcí Daly, jeho následnou střelu mu ale lapil gólman Samson. Domácí poté začali postupně přebírat iniciativu hry. Už Tesselaar s Careym byli gólu hodně blízko. Bezbrankový stav se nakonec měnil ve 27. minutě. Carey přihrál do vápna na Thompsona, který usměrnil míč do sítě ke vzdálenější tyčce.

Jenže o čtyři minuty poději Dundee vyrovnalo, jakmile Daly přesně zacílil do levého spodního rohu Samsonovy brány. A pak už šlo vše ráz naráz. O pár chvil později na druhé straně navrátil Saints vedení Carey, který se z dvaceti metrů trefil krásně za záda bezmocného slovenského brankáře Perniše.

O dvě minuty později ale United znovu vyrovnali a remíza 2:2 nakonec vydržela až do konečného hvizdu sudího Thomsona. Armstrong se totiž po centru Mackay-Stevenna napodruhé z blízkosti hlavou nemýlil. Dokonce poslat do vedení mohl Dundee ještě v první půli Russell, Samson byl však proti jeho střele neoblomný.

První část druhého poločasu patřila hostům. Mackay-Stevenn dokonce trefil tyčku, Rankinův dalekonosný pokus vytěsňoval do zámezí Samson. Na druhé straně se nejprve neujaly střely van Zantena a ani Mooye, po hodině hry nakonec až Neilson musel z brankové čáry vykopávat do bezpečí šanci Thompsona.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele