základní část, 21. kolo
28.12.2011 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Kilmarnock FC 2:0

Francisco Sandaza znovu potvrdil, že jeho letní příchod byl pro St. Johnstone jedním z nejlepších tahů klubu. Svým osmým a devátým gólem v letošním ročníku skotské Premier League zařídil svému týmu výhru 2:0 nad Kilmarnockem, a Saints tak i díky němu skončí před Novým rokem na skvělém čtvrtém místě tabulky.

Domácí zápasem s Killies mimochodem přerušili svou hrůznou sérii tří domácích porážek v řadě. Kilmarnocku se naopak vánoční svátky výsledkově moc nevydařily, jelikož na Štědrý den podlehl venku i Celticu. Hosté přitom nebyli herně o tolik horší, nicméně žádnou ze svých šancí v gól nakonec neproměnili.

Nejprve zahrozil hostující Dayton, jehož centr z rohového kopu málem zaplul do brány, nebýt pěkného a pozorného zákroku brankáře Enckelmana. Smůlu měl po něm i obránce Harkins, jehož ránu zablokoval nad břevno Anderson, ačkoli by stačilo jen pár centimetrů směrem dolů a míč mohl skončit v síti. A poté na Enckelmana nevyzrál po pasu od Shielse ani Heffernan.

Skvělý začátek Kilmarnocku však domácí začínali pomalu a jistě utínat. A v 17. minutě byl již v ráži Sandaza, jehož přízemní pokus musel lapit gólman Bell. Až nakonec ve 26. minutě Saints přece jenom po několika dalších příležitostech skórovali. Morrisův centr do brány ještě neusměrnil Mackay, jehož na brankové čáře likvidoval odkopem záložník Kelly, pohotovou dorážkou však načal účet poprvé Sandaza.

O čtyři minuty později mohli hosté srovnat, avšak Racchiho pokus vytěsňoval kolem tyče skvělý Enckelman. Následně se také dožadovali penalty, jelikož se do Daytonovy střely vložila ruka McCrackena. Ve 45. minutě St. Johnstone díky Sandazovi navýšil vedení, ten se trefil za záda Bella po rohovém kopu Craiga.

Ve druhé půli si již St. Johnstone náskok v pohodě hlídal. V 55. minutě byl blízko gólu Haber, kdyby do bezpečí nakonec neodvracel se štěstím Fowler. Kilmarnock již tak aktivní jako v prvním dějství nebyl, v 63. minutě spálil největší šanci Heffernan, který se svou volejí nevyzrál na Enckelmana. Toho pak nepřekonal ani Kelly.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednoznačne výhra domácich, nič iné si ani nepripúšťam :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele