základní část, 33. kolo
07.04.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Inverness Caledonian 0:0

St. Johnstone nedokázal porazit v dolní polovině tabulky hrající Inverness, přesto se vyhoupl na čtvrté místo tabulky. To mu lehce přenechalo Dundee, které venku nestačilo Aberdeenu. Dělba bodů a bezbrankový výsledek odpovídá celkové hře na hřišti. Caledonian byl lepší v poločase první, po přestávce měli více gólových šancí naopak Saints.

Zprvu začali lépe hosté. Hayes, který v posledním kole proti Hibernian vstřelil hodně zvláštní gól, se pokoušel překonat gólmana Mannuse, ten si však s jeho centrovaným míčem mířícím do jeho brány poradil. Hayes mohl skórovat také v 10. minutě a domácí měli v tomhle případě pořádnou kliku.

Irský forvard unikl po pravé straně, poradil si se třemi beky, jenže následně jeho pokus zastavila tyčka. Z dálky to na Mannuse zkoušel také Foran, nevyzrál však na něj, o pár chvil později pálil vedle Meekings. Mannus byl v ráži i nadále, znovu si na něj vyšlápl Foran, i s jeho hlavičkou si ale nakonec věděl rady.

Saints nepůsobili na hřišti úplně nejlepším dojmem. Jen trochu nebezpečný byl forvard Sandaza. Ten nejprve připravil šanci pro Craiga, avšak jeho střela skončila mimo. Sandaza se pak dožadoval nařízení pokutového kopu, protože ho ve vápně srazil bránící Golobart, s rozhodčího Clancym to ale ani necuklo.

Po tomto momentu to mohl pořádně schytat st. johnstonský manažer Steve Lomas. Ten totiž proti rozhodnutí nekopat penaltu tak vehementně protestoval, až od sudího dostal pořádné napomenutí. Ve druhé půli se Saints přece jenom trochu vzpamatovali. A opět řádil nejlepší šutér týmu Francisco Sandaza.

Tentokráte zaspolupracoval s Sheridanem a proti němu musel mezi třemi tyčemi zakročit Tuffey. Sandaza zaměstnal hostujícího brankáře i v dalším případě, ani střídající Haber, který pronikl po levé straně, Tuffeye nepřekonal. Sandaza se dostal do dobré střelecké příležitosti i potřetí, jeho hlavičce však chyběla přesnost.

V nastaveném čase ještě mohl urvat tři body hostující Meekings. Ve skrumáži se balón odrazil do malého vápna k němu, odkud anglický obránce mohl v pohodě zacílit, trestuhodně však zamířil jen nad bránu. Domácí tak nenavázali na poslední dva dobré výsledky s tímto soupeřem a po dvou vítězstvích si tentokráte připisují jen remízu.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele