základní část, 31. kolo
24.03.2012 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Heart of Midlothian 2:1

St. Johnstone doma otočilo nepříznivě se vyvíjející zápas s Heart of Midlothian a vyhrálo 2:1. Saints si navíc pojistili pátou pozici a bodově se dotáhli na čtvrtou. Před Hearts mají čtyři body k dobru a zápas navrch.

Gólové nebezpečí pro Hearts znamenala již třicátá sekunda, naštěstí hostující obránce Zaliukas zneškodnil rodící se eufórii Saints. Každopádně byli to Hearts, kdo si vypracoval první šanci zápasu. Debutant Holt zamířil z voleje těsně nad. Následně byli na tahu Saints a střelecký pokus Jodyho Morrise musel golman MacDonald likvidovat. Ve 26. minutě si hosté pořádně oddechli, Zaliukasovu malou domů brankář MacDonald málem nezachytil, vše z pohledu Hearts nakonec dopadlo dobře. MacDonald měl ale pořád plné ruce práce, důkazem je rána Sandazy.

Přesně po půlhodině hry se poprvé měnilo skóre. McGowanova přesná přihrávka našla Holta, který z osmi metrů překonal brankáře Mannuse - 0:1. Ale hosté se z vedení příliš dlouho neradovali. Mackayův přesný pas z voleje dopravil za MacDonaldova záda Davdison - 1:1. Vyrovnávací branka byla z prvního poločasu vše.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. St. Johnstone přidalo plyn, ale dlouho se nedařilo vyrovnat. Veškeré šance končily na obraně či na pozorném MacDonaldovi. Šance měli i Hearts, ale ani oni nebyli schopni vstřelit klíčovou branku. Rozhodující moment celého utkání nastal až v 77. minutě, Sandaza se po kontaktu se Zaliukasem skácel k zemi a hlavní sudí nařídil pokutový kop. Sám španělský forvard jej proměnil a St. Johnstone vedlo čtvrthodiny před koncem 1:0. Závěrečný tlak edinburského celku se nekonal, domácí těsné vedení uhájili a připisují si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele