základní část, 9. kolo
25.09.2011 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Heart of Midlothian 2:0

St. Johnstone střelil dvěma góly soupeře přímo do srdce, Hearts tak odjíždějí s prázdnou. Oba góly domácích vstřelil Cillian Sheridan.

Hráč skóroval po jednom gólu v každém poločase a svému týmu vystřílel cenný skalp nad dalším velkým týmem. Obě branky připravil Sheridanovi spoluhráč z útoku, Francisco Sandaza a zaskočil tak obranu týmu trenéra Paula Sergia. Spolupráce dvou letních posil byla v ostrém kontrastu s neuspořádanou hrou Hearts, neboť Stephen Elliott dostával příliš málo dobrých míčů a nebyl schopen těžit z týmové práce.

V týmu Hearts zůstali na svých místech jen Marius Žaliukas a Danny Grainger, jinak kouč Sergio vyměnil všechny hráče. Osm novým tváří oproti porážce od Ayru na hřišti bojovalo o svá místa. Jak se duel vyvíjel?

Záložník 'Saints' Chris Millar zkoušel své štěstí, ale z velké vzdálenosti brankáře MacDonalda nepřekonal. Po dvaceti minutách fauloval Sandazu obránce Webster, ale z rukou rozhodčího viděl jen žlutou kartu.

Úvodní nápor se domácím vyplatil už po půl hodině hry, kdy Sandazův centr do vápna zkrotil Sheridan, využil svého náskoku před obranou hostí a nechytatelnou střelou pod břevno poslal svůj tým do vedení. Laim Craig poté mohl zvýšit vedení svého týmu, ale nahrávku Sheridana v branku neproměnil.

Dany Graigner, bývalý obránce 'Saints', mohl utišit domácí příznivce, ale jeho přímý kop skvěle chytil brankář Enckelman. Ten měl štěstí, že Ryan Stevenson neusměrnil svoji hlavičku do brány a stav tak zůstával nezměněný. To mohla změnit spolupráce dvou borců z týmu hostí, dvojice Hamill - Graigner ale nedokázala svou snahu korunovat gólem.

Za to přišel oprávněný trest, prosadil se opět Sheridan. Sandaza vymyslel skvělou přihrávku na svého kolegu z útoku a irský útočník vstřelil svůj druhý gól v zápase. Hrálo se téměř hodinu a 'Saints' vedli o dvě branky.

Hearts se snažili zrychlit hru, na hrací plochu se dostali dva mladíci, ale ani oni schopni s nepříznivým stavem něco udělat. Brankář Enckelman se vyznamenal proti střele Hamilla, jednou rukou také vyrazil hlavičku Stevensona a udržel tak překvapivé vedení svého týmu.

Frustrace i zklamání bylo na hráčích Heart vidět a rozhodčí celkem rozdal sedm karet. to bylo ale vše, Hearts nepředvedli dobrý výkon, nedokázali vstřelit branku a bez toho se ve fotbale nevyhrává.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele