základní část, 28. kolo
25.02.2012 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Dunfermline Athletic 3:1

St. Johnstone si poradil s posledním Dunfermlinem 3:1 a využil tak zaváhání Hearts. Saints se posunuli už na čtvrtou pozici, která znamená start v evropských pohárech. V dnešním utkání se blýskl dvěma góly Davidson, jeden vstřelil Croft a za hosty snižoval Burns.

Úvod patřil jednoznačně domácím, ti drželi častěji míč na svých kopačkách a Dunfermline byl nucen se zatáhnout hluboko na svojí polovinu. V hostujícím vápně pak bylo horko především po centrech Sandazy, ani jedna přihrávka ale neznamenala vedení Saints. Brankář Dunfermline Chris Smith je v této sezoně hodně kritizován za své výkony, ovšem při následných šancích Crofta a Sandazy se parádně vyznamenal. Hrálo se na jednu branku, ve 26. minutě unikli hosté jen o vlásek brance, to když Craigův přímý kop skončil těsně vedle.

Nicméně ve 33. minutě už se domácí dočkali zaslouženého vedení. Smith opravdu nemohl pochytat všechno a po dobré práci Sandazy se prosadil Murray Davidson - 1:0 pro St. Johnstone. Uběhly jen dvě minuty a náskok domácích už byl dvoubrankový, Sandaza další skvělou přihrávkou pobídl Davidsona a ten se ve vápně opět nemýlil - 2:0 pro St. Johnstone.

I ve druhém poločase nadále dominoval domácí tým, po další spolupráci Sandazy s Davidsonem zakončoval druhý jmenovaný, ale jeho střela byla zablokována. St. Johnstone měl i další šance na vstřelení třetí branky, ale místo toho přišlo z čista jasna snížení. Čtvrthodiny před koncem prošla překvapivá střela Burnse před hradbu těl a skončila v síti - 2:1. Hostům ale branka příliš nepomohla, St. Johnstone byl nadále lepší a za dalších pět minut si vzal dvoubrankové vedení zpátky. Croft, jenž krátce předtím nevyužil stoprocentní příležitost, předvedl skvělé fotbalové dovednosti a krásnou brankou zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele