základní část, 26. kolo
11.02.2012 16:00 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Dundee United 1:5

Dundee United vyloupilo stadion St. Johnstone a po jasné výhře 5:1 proniklo už do první poloviny tabulky. Pravdou je, že domácí si zápas prohráli sami, neboť si vstřelili hned dva vlastence. Trefil se i nedávný hráč Sparty Praha Miloš Lačný.

St. Johnstone sice začal aktivněji, ale nebylo to nic platné. Ve 35. minutě totiž brankář Saints Enckelman minul míč při přímém kopu a Anderson si vstřelil nechtěného vlastence - 1:0 pro Dundee United. Výsledek byl ale jenom 1:0, takže stále bylo o co hrát. Ovšem morálka Saints hodně utrpěla ve druhém poločase, kdy došlo k druhému vlastnímu gólu. Obránce Davidson ve snaze zabránit ve vstřelení branky Russellovi zasáhl tak nešťastně, že si vstřelil také on vlastní gól. Dundee United vedlo od 61. minuty 2:0 a přitom obě branky si vstřelili domácí.

Autor prvního vlastence ale dokázal své zaváhání napravit. Pět minut po druhé brance zahrával Craig volný přímý kop, míč se dostal až k Andersonovi a ten snížil. Ještě před tím, tedy mezi druhou a snižující brankou, mohl zvýšit už na 3:0 Armstrong, ale jeho dobrou střelou zlikvidoval fantastickým zákrokem Enckelman. St. Johnstone se tedy vrátil do hry, ale šest minut před koncem zápasu bylo zase všechno jinak.

Gunninga ještě zastavilo břevno, ale Russellova hlavička šest minut před koncem už skončila za zády nešťastného Enckelmana - 1:3. Obrana Saints se rázem naprosto sesypala a Dundee United vstřelilo další dvě branky. Minutu před koncem zavěsil taktéž neomylně hlavou Daly a v nastaveném čase vstřelil z jednoduché pozice pátou branku Miloš Lačný.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele