základní část, 6. kolo
27.08.2011 16:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Dundee United 3:3

Dundee United uhráli na hřišti St. Johnstonu remízu 3:3, přestože se pro ně utkání nevyvíjelo dobře. Hosté se sice brzy ujali vedení gólem Douglase, ještě v první půli ale domácí stav otočili třemi brankami a United se dlouho nemohli prosadit. V posledních deseti minutách ovšem vstřelili dvě branky a získali tak cennou remízu.

Hosté se do vedení dostali hned po první akci utkání, kterou svojí přihrávkou Russellovi založil Rankin, Russell ale našel ještě lépe postaveného Douglase, který pouze usměrnil míč do sítě, 0:1. Domácí se pokusili o vyrovnání, ale se střelou Cilliana Sheridana si gólman Dušan Perniš poradil. Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, když Douglas našel Dalla Valleho, který ale bránu přestřelil. Douglas byl poté důležitým článkem i v obraně, když zablokoval střelu Adamse. Ve 34. minutě přišlo srovnání, Russell při pokusu o odkupnutí míče zasáhl Robertsona do tváře a rozhodčí odpískal pokutový kop, se kterým si poradil Francisco Sandaza, 1:1.

Jen tři minuty poté domácí stav utkání otočili, Morris z volného kopu posunul míč Craigovi, který skrz obranou zeď propasíroval míč až do brány, 2:1. V poslední minutě nastavení první půle navíc Kenneth udělal chybu v obraně, které využil Sandaza a zvýšil na 3:1. St. Johnstone byl i po přestávce aktivnější, střela McKaye ale skončila mimo bránu, Adams hlavičkoval těsně vedle a Sheridanův pokus mířil pouze nad bránu. United mohli snížit po centru Dixona, ale Russell svojí hlavičkou bránu netrefil.

Deset minut před koncem zápasu Russell udržel míč a před bránou našel náhradníka Mackaye - Stevense, který vystřelil proti Enckelmanovi, ale míč přesto prošel do brány, 3:2. Dundee United měli na konci zápasu drtivý tlak a domácí Craig si málem vstřelil vlastní gól, z následného rohu ale dostal míč Gunning a hlavou srovnal na 3:3. Hosté namlsaní dvěma brankami měli stále navrch, ale se dvěma závěrečnými střelami Dalla Valleho si už Enckelman poradil a utkání tak skončilo 3:3.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele