základní část, 19. kolo
18.12.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Celtic FC 0:2

Celtic se na konci kalendářního roku výrazně zlepšil a může stále bojovat o titul. Po vcelku povedeném vystoupení v Evropské lize stále ztrácí na vedoucí Jezdce z Rangers čtyři body a stáhnul o dost jejich náskok. Navíc si vytvořil před třetím Motherwellem náskok deseti bodů a zřejmě tak skončí v SPL nejhůře na druhém místě. To St. Johnstone má na kontě šestadvacet bodů a zůstane na čtvrté pozici o bod před pátým Hearts.

Přitom Saints na vlastním stánku sbírají body pravidelně a i s Celticem dlouho drželi bezbrankový stav, nicméně po hodině hry se Celtic konečně prosadil a za další čtyři minuty rozhodl definitivně o své výhře. První branku zařídil tradiční střelec Gary Hooper, hned na to ho napodobil Korejec Ki Sung-Yeung.

V úvodním dějství Celtic tlačil a vytvořil si několik šancí, ovšem prosadit se nedokázal. Blízko bance byl aktivní Hooper, kterého v útočné dvojici doplnil James Forrest. Celtic ale zaznamenal i jednu ztrátu, po půl hodině hry se musel pakovat ze hřiště zraněný Daniel Majstorovič, kterého nahradil Tomas Rogne.

Největší šance úvodního dějství tedy neproměnil Hooper, když naprosto fantastický zákrok proti jeho ráně předvedl gólman Saints Peter Enckelman. Nicméně Hooper se prosadil přesně po hodině hry, kdy po krouceném rohovém kopu zamířil přesně asi ze čtyř metrů k tyči. Hned za čtyři minuty ho napodobil Yeung a o vítězství svěřenců kouče Neilla Lennona nikdo nepochyboval.

Korejský reprezentant si naběhl na dlouhý centr a z dobré pozice neminul - 0:2. Saints se sice v samotném závěru snažili tlačit, jenže postupem času jim ubývali síly a už ani nesnížili, Celtic tak zaslouženě vybojoval tři body.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele