základní část, 19. kolo
17.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - St. Mirren FC 1:1

Motherwell ve Fir Parku zklamal a opět ztratil cenné body v boji o titul, vypadá to tak zřejmě pouze na souboj o třetí místo. V něm však domácí mají velkou výhodu a v tuto chvíli náskok osmi bodů, což nebude pro ostatní jednoduché dohnat. Motherwell se v minulém kole prezentoval skvělým výkonem na půdě St. Johnstone a vyhrál 3:0, nyní ovšem po nudném prvním poločase neudržel těsné vedení ze začátku druhého dějství.

St. Mirren naopak po dvou prohrách konečně bodoval a odváží si zásluhou Jima Goodwina velice cenný korálek z Fir Parku. V úvodní pětiminutovce otestoval David Van Zanten gólmana Motherwellu Darrena Randolpha ze střední vzdálenosti, domácí srážce si ovšem s přízemní ranou poradil. Na druhé straně po rohovém kopu Toma Hateleye střílel nebezpečně Stephen Craigan, brankář Saints Craig Samson ovšem též předvedl dobrý zákrok.

Těsně před poločasem ukázal naprosto geniální únik domácí Jamie Murphy a uvolnil do skvělé pozice Michaela Higdona, jenže ten v zakončení selhal a balón netrefil. Saints mohli jít do vedení ve 45. minutě, ovšem Kenny McLean nastřelil pouze břevno. Góly tak padaly po přestávce. Ve 48. minutě si naběhl na nízký centr zleva od Nickyho Lawa útočník Higdon a tentokráte se nemýlil, na zadní tyči doklepl balón do odkryté klece.

V dalším průběhu se rozjel koncert střel z delší vzdálenosti. Z pětadvaceti metrů pálil do náruče Randolpha aktivní McLean, na druhé straně mířil nad břevno St. Mirrenu Keith Lasley. Avšak v 59. minutě se uchytila nádherná rána Goodwina. Ten se napřáhl z neuvěřitelných pětatřiceti metrů a vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici, čímž výrazně kandiduje na gól roku skotské ligy. V dalším průběhu předváděli skvělé zákroky oba gólmani a výsledek se již nezměnil, bod byl rozhodně za předvedenou hru spravedlivě rozdělen.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele