o titul, 35. kolo
28.04.2012 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Motherwell FC - St. Johnstone FC 5:1

Fotbalisté Motherwellu konečně ukázali svou sílu a opět se přiblížili cennému třetímu místu v tabulce. Vyzráli totiž na konkurenční St. Johnstone, které v nadstavbě ztratilo všechny cenné body a na dva nejtěžší protivníky ještě narazí, s bojem o pohárovou Evropu to tak nevypadá příliš růžově. Motherwell si naopak díky zaváhání Dundee United vypracoval pětibodový náskok a ve třech kolech by si ho už měl pohlídat.

Nyní fanouškům ve Fir Parku skutečně ukázal, že opravdu fotbal hrát umí. Domácí se dostali během prvních dvaceti minut do dvoubrankového vedení, poté těsně po pauze zvýšili stav. Hosté sice po necelé hodině hry snížili, v závěrečné desetiminutovce ale skóroval dvakrát střídající Henrik Ojamaa, který nastoupil do zápasu až v 81. minutě! V zápase nechyběly ani dvě penalty a téměř pět tisíc lidí ve Fir Parku se tak rozhodně mělo na co dívat.

Domácí otevřeli skóre krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Steven Anderson poslal v pokutovém území k zemi Chrise Humphreyho a sudí nekompromisně odpískal pokutový kop. K němu se postavil Michael Higdon a poslal gólmana Alana Mannuse na opačnou stranu. O tři minuty později zvyšoval vedení domácích Nicky Law, který využil kombinace Humphreyho s Jody Morrisem a zakončoval do prázdné branky - 2:0.

V 52. minutě pojistil vedení favorita Jamie Murphy, který se po nádherném pasu Toma Hateleye opřel do balónu a z voleje propálil Manuse potřetí. Hostům svitla naděje v 59. minutě, když po centru Marcuse Habera zahrál rukou Shaun Hutchinson a penalta byla na světě. Tu s přehledem proměnil Liam Craig. Nicméně v samém závěru nejprve po dvou minutách strávených na hřišti zvyšoval vedeni Ojamaa a ten samý hráč také v 87. minutě střelou k tyči zkázu Saints dokonal - 5:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele