základní část, 8. kolo
17.09.2011 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - St. Johnstone FC 0:3

St. Johnstone v nejvyšší soutěži předvádí, že je naprosto nevyzpytatelným celkem a dokáže vyhrát na půdě kohokoliv, na druhou stranu ale selže i s tím největším outsiderem. Nyní ale ukázalo tu svou lepší stránku. Nejenže letos jako jediný celek obralo o nějaké body Celtic, nyní také s naprostým přehledem vyloupilo Fir Park a nad Motherwellem, který doposud v sedmi zápasech prohrál pouze s giganty z Celticu a Rangers, zvítězil 3:0.

St. Johnstone tak drží šňůru čtyř duelů bez porážky, po výhře nad Celticem mu totiž narostla křídla. Dokázalo remizovat s Dundee United i se St.Mirrenem a teď získalo velmi překvapivé tři body. V tabulce se nachází na šesté pozici hned za Kilmarnockem a k tomu má oproti většině ostatních celků zápas k dobru. Je sice pravdou, že hostům přeci jen trochu přispělo štěstí, to ale Motherwell v ničem neomlouvá.

Saints se totiž dostali do vedení po vlastním gólu, a když v závěrečné čtvrthodině domácí otevřeli okénka v obraně a vrhli všechny síly do útoku, tak toho soupeř bez problémů využil a udeřil hned dvakrát. Po úvodní šanci na každé straně se zrodila úvodní branka ve 20. minutě. Po přímém volném kopu Liama Craiga hlavičkoval Jamie Adams a obránce Tim Clancy si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

V dalším průběhu se dostával do brejků Francisco Sandaza, domácí zahrozili ve druhém dějství možností Michaela Higdona po centru Stevena Hammella, který ale ránou z voleje skvělého gólmana Petera Enckelmana nepřekonal. A proto čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vyšel brejk Sandazy. Hammell dokázal přeběhnout celé hřiště, dostal se k vápnu domácích a naservíroval lahůdku, kterou nemohl Sandaza opovrhnout - 0:2.

Za dalších deset minut bylo dílo zkázy Motherwellu dokonáno, Sandaza svým pasem uvolnil Stephena Craigana, jehož ránu ještě sice dokázal gólman Darren Randolph vyrazit, avšak na dorážku Craiga nemohl v žádném případě dosáhnout. St.Johnstone v příštím kole přivítá Hearts a nebude mít snadnou úlohu, Motherwell si bude chtít spravit chuť proti Aberdeenu, který ale díky své bojovnosti také určitě nedá svou kůži na trh levně.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele