základní část, 12. kolo
22.10.2011 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Kilmarnock FC 0:0

Fotbalisté Motherwellu i ve svém druhém vzájemném zápase s Kilmarnockem uhráli bezbrankovou remízu a v souboji o titul něco ztratili, ovšem určitě každý bodík se ve vyrovnané soutěži počítá a v boji o evropské poháry může být určitě cenný. Tentokráte ve Fir Parku nerozjeli domácí svůj tradiční ofenzivní koncert a nenašli recept na hostující obranu, která byla velice pečlivá.

Killie tak uhráli svou šestou remízu v SPL z dvanácti zápasů a stávají se remízovým králem celé soutěže, možná právě malý počet výher je sráží do dolních pater tabulky, v tuto chvíli se nacházejí se dvanácti body na osmém místě. Motherwell je druhý se čtyřbodovým náskokem na Celtic, ten má ale dva zápasy k dobru. Avšak minimálně do příštího týdne si proto druhou pozici udrží.

Duel probíhal naprosto v klidu a oba celky hrály poměrně disciplinovaně, sudí musel vytáhnout žlutou kartu z kapsičky pouze čtyřikrát. Do první šance zápasu se dostal Gary Harkins a prudkou ranou napálil rameno domácího gólmana Darrena Randolpha, který tak měl hned v úvodu mírné problémy. Následně na druhé straně zahrozili domácí, když střelu Stephena Craigana z patnácti metrů vychytal brankář Ansi Jaakkola, s dorážkou neuspěl ani Jamie Murphy.

Motherwell byl v dalším průběhu kreativnější, po přihrávce Chrise Humphreyho si na prsa zpracoval balón Michael Higdon a vypálil na vzdálenější tyč, kde skvěle zasáhl konečky prstů Jaakkola a zabránil tak brance. Následně Jaakkola vyrazil z pod břevna i rohový kop Toma Hateleye a následná hlavička Craigana skončila na horní síti. Hosté pak zahrozili hlavičkou Manuela Pascaliho, který jen o pár decimetrů minul horní roh.

Že zápas skončil bezbrankovou remízou, to zapříčinily dva fantastické zákroky Jaakkoly v samém závěru. Ten nejprve uspěl tváří v tvář Stevenu Jenningsovi, následně si poradil i s dorážkou Higdona. Ke konci zápasu se snažily oba celky hlavně bránit. V příštím kole zavítají Killie na půdu Hearts a v tomto případě by asi byli s bodem spokojeni, Motherwell bude bojovat o body na půdě Inverness.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele