základní část, 23. kolo
14.01.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Inverness Caledonian 0:1

Motherwell doma překvapivě nestačil na Inverness, kterému podlehl 1:0. Následkem toho domácí ztratili třetí pozici, na které se místo nich usídlili Hearts. Motherwell má ovšem stále dva zápasy k dobru. Nejtěsnější výhru Caledonians zařídil v 67. minutě Tade.

Měla to být jasná záležitost. Motherwell okupoval třetí příčku za vedoucími Celtikem a Rangers, Inverness se krčil ve spodních pater tabulky, nakonec to však byl on, kdo získal plný počet bodů.

Úvod utkání byl zcela ve znamení aktivity domácího Motherwellu, dle očekávání si také vypracoval první šance a brankář Invernessu Esson musel být ve střehu. Zneškodnil jak pokus Hateleye, tak i Higdona. Inverness si vypracoval dobrou šanci ve 29. minutě, kdy Cox započal klasický protiútok na jehož konci byl McKay, který trestuhodně netrefil branku. Bylo to první velké varování pro obranu Motherwellu. Domácí ale opláceli stejnou mincí, velké šance soálili Daley a Higdon. Na druhé straně vyslal další varování směrem na branku Randolpha Piermayr, střela z šestnáctky se však neujala. Před koncem prvního poločasu se musel Randolph opět činit, poradil si s Tadeem i Tanseyem.

Začátek druhého poločasu opět patřil domácím. Lasleyho střelu lapil Esson a stejný brankář předvedl i dobrý zákrok po rohu Hateleyho. Nicméně další otěže zápasu převzal Inverness a co je nejdůležitější, konečně se střelecky prosadil. V 67. minutě předvedl Tade vynikající kopací techniku a Randolph byl proti střele z dvaadvaceti metrů bez šance. Motherwell jako by byl zmražený. Jeho hráči se s tímto direktem nedokázali do konce zápasu vyrovnat a týmu, který bojuje o záchranu nakonec podlehli nejtěsnějším způsobem.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele