základní část, 17. kolo
22.02.2012 20:45 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Motherwell FC - Hibernian FC 4:3

Motherwell zvládl velice těžké utkání s Hibs a nakonec se radoval ze třech bodů díky hattricku Michaela Higdona. Motherwell si tak vypracoval dvanáctibodový náskok na čtvrté Hearts a jde vstříc pohárovým příčkám. Navíc ztrácí pouhé tři korálky na Jezdce z Rangers a díky současnému rozpoložení celku z Glasgow má velkou možnost skončit na druhém místě. Hibs naopak zůstávají na předposledním místě pouze o skóre před posledním Dunfermlinem.

Přitom hosté šli už v 18. minutě do vedení, okamžitě po přestávce však inkasovali z penalty. Domácí krátce po hodině hry otočili výsledek, jenže ihned na to bylo opět srovnáno. O vítězství domácích rozhodl Higdon během pěti minut dvěma trefami, celkově vsítil hattrick za 28: minut. Hosté se poté zmohli pouze na snížení pět minut před koncem, na důležitý bodový zisk to ovšem nestačilo.

Hosty dostal do vedení v 18. minutě Isaiah Osbourne. Po špatné přihrávce Tima Clancyho na gólmana Darrena Randolpha se zmocnil balónu Leigh Griffiths, obešel gólmana a přihrával na zcela volného Osbourneho, který nemohl minout. Hned po přestávce sevřeli gólman Graham Stack a obránce Matt Doherty v pokutovém území útočníka Henrika Ojamu a hned z toho byla penalta. Tu s přehledem do protipohybu gólmana proměnil Higdon.

V 63. minutě otočil stav zápasu po krásném centru Omara Daleye hezkou střelou k tyči Jamie Murphy. O tři minuty později bylo bleskově srovnáno, po rohovém kopu George Francombeho hlavičkoval přesně Doherty.

Za další čtyři minuty však vrátil Motherwellu vedení Higdon, kdy po přihrávce Murphyho akrobaticky překonal Stacka. V 75. minutě zkompletoval hattrick po faulu Steelmena na Ojamu opět z pokutového kopu. Hosté ještě živili naději po brance v 85. minutě, když se zblokovaná střela Ivana Sprouleho nakonec dostala za brankovou čáru, další vážnější možnost už ale k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

lol to sem pral jeste nez to odozili... ted tipuju 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

*psal

Reagovat
Honda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele