základní část, 27. kolo
18.02.2012 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Motherwell FC - Heart of Midlothian 3:0

Fotbalisté Motherwellu naprosto ovládli důležitý duel ve Fir Parku a upevnili si třetí místo v tabulce, navíc se díky zaváhání Jezdců z Rangers a jejich desetibodovému odečtu přiblížili druhému místu v tabulce. Hearts naopak asi budou rádi, když po základní části udrží čtvrté místo před dotírajícími St. Johsntone a navíc si musejí dávat pozor, aby ve vyrovnaném středu tabulky vůbec zůstali v horní polovině tabulky.

Jejich ztráta se po dnešním duelu vyšplhala už na devět bodů a navíc mají o jeden odehraný duel více. Hearts zatím disponují pětibodovým náskokem na sedmé Dundee United, to ale má též jedno utkání k dobru. Motherwell rozhodl o výhře na konci úvodního dějství, kde vsítil hned dvě trefy. Nicméně hodně ho nakopla první trefa, kterou si hosté vsítili sami. O čtyři minuty později vedl o dvě branky a dvacet minut po přestávce přidal třetí uklidňující gól.

Domácí navíc ukázali svou sílu a i v oslabení ještě zvýšili náskok. Zmar hostů totiž podtrhuje vyloučení domácího Keitha Lasleyho už v 51. minutě. Hosté od té doby ještě jednou inkasovali a z branky se neradovali ani jednou. Právě Lesely byl ale ústřední postavou zápasu i v tom dobrém smyslu a zařídil první branku Motherwellu. Udělal si místo na hranici vápna a jeho střílený centr si do vlastní stě srazil Andy Webster.

Hosté byli touto trefou otřeseni a ve 41. minutě inkasovali podruhé. Opět byl u toho Lesley, na jehož centr si naskočil Jamie Murphy a nedal brankáři Jamiemu MacDonaldovi žádnou šanci. Po přestávce ale Lesley ostře fauloval Iana Blacka, obdržel druhou žlutou kartu a musel proto předčasně do sprch. Hosté poté sice měli sice tlak a vytvořili si i nějaké šance včetně českého záložníka Rudolfa Skácela, jenže jejich naděje definitivně zhasla v 65. minutě, kdy po zblokované střele Henrika Ojamay dorážel do odkryté sítě Nicky Law.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele