základní část, 21. kolo
24.01.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Dunfermline Athletic 3:1

Fotbalisté Motherwellu se konečně probudili a po dlouhé době získali velmi cenné tři body. Dokázali totiž porazit nováčka soutěže z Dunfermlinu, který minulý týden překvapil v Rugby Parku a zvítězil jasně 3:0. Motherwell se proto vrátil na třetí místo tabulky o tři body před Hearts a St. Johnstone, zatímco hosté zůstávají jedenáctí se ziskem sedmnácti bodů. Motherwell rozhodl o své výhře začátkem druhého poločasu.

Dunfermline sice ještě dokázal snížit po hodině hry, jenže deset minut před koncem inkasoval a z Fir Parku si proto neodváží nic. Motherwell zvítězil po pěti utkáních v řadě a opět by se psychicky mohl dostat nahoru. Přitom od 18. minuty hrál bez vyloučeného Stephena Craigana. I přesto však vsítil po necelé půl hodině vedoucí trefu a výsledek pojistil sedm minut po přestávce, nadějný výsledek nakonec dotáhl do vítězného konce.

Craigan v prvním důležitém momentu zápasu nezkousl faul Andrew Barrowmana oceněný žlutou kartou a zbytečně oplácel, sudí ho zákonitě poslal předčasně do sprch. O jedenáct minut později se ale uvolnil domácí Henrik Ojamaa, udělal si místo ve středu vápna a přízemní ranou rozvlnil síť. Gólman Dunfermlinu Iain Turner dokázal balón ještě tečovat ramenem, jenže ten nakonec skončil v dolním růžku jeho svatyně.

V dalším průběhu hosté tlačili, avšak po pauze začali aktivněji domácí a hned se z toho urodila druhá branka zápasu. Po dvacetimetrovém centru Ojamaay si naběhl na balón Nicky Law a tvrdou ranou z vápna nad brankáře Turnera rozjásal domácí publikum podruhé. V 62. minutě svitla hostům naděje, po přízemním centru Paddyho Boyla pálil nekompromisně z voleje Andy Kirk. Nicméně v 80. minutě upravil na konečných 3:1 pro domácí Chris Humphrey po krásné kombinaci se střídajícím Bobem McHughem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele