základní část, 16. kolo
26.11.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 0:0

Motherwell nedokázal navázat na předchozí vítězství a tentokráte ve Fir Parku pouze remizoval, Dundee United totiž po předchozích výhrách vskutku nabralo druhý dech a hrálo s favorizovaným celkem vyrovnanou partii. Tentokráte byl sice domácí výběr bezchybný v obraně, to ale platí také pro soupeře. Dundee neinkasovalo a na konto si připsalo cenný bod, v tabulce tak zůstává sedmé s osmnácti korálky na kontě.

Motherwell naopak ztratil v souboji o druhou pozici a se třiceti korálky je třetí s pětibodovým mankem na Celtic. Hosté uchvátili svým výkonem hlavně v úvodním dějství, domácí se zlepšili herně až po přestávce. Jenže velká frustrace v koncovce je připravila o všechny tři korálky. Chuť si pokusí spravit v příštím kole proti trápícímu se celku Hibernian, Dundee chce navázat na úspěch doma s Celticem a určitě by rádo udrželo sérii bez inkasované branky.

Svěřenci kouče Petera Houstona totiž nedostali gól dva duely po sobě a jejich šňůra činí 188 minut bez inkasovaného gólu. O vítězství domácích mohl rozhodnout tradiční ostrostřelec Michael Higdon, jenže ten v největší šanci zápasu balón za brankovou čáru nedotlačil. Na té ho totiž v poslední možný moment odzbrojila obrana United. V dresu Motherwellu ještě výrazně zahrozil Omar Daley, jenže po přihrávkách Chris Humphreyho dvakrát neuspěl.

Higdon měl na kopačce ještě jednu tutovku, jenže tentokráte se vytáhl brankář Dušan Perniš. Ten jeho střelu špičkami prstů dokázal brilantně vyrazit nad břevno. Domácí si rozhodně vytvořili více vyložených šancí a měli i více střel na branku, za hosty nejvíce hrozili Gary Mackay-Steven a Johnny Russell. Herně nejvíce trápili defenzívu Motherwellu John Rankin a Jon Daly, skóre se ovšem nezměnilo ani jednou.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele