o titul, 34. kolo
22.04.2012 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 0:3

Doslova snový začátek kariéry zažil včera večer debutující útočník Tony Watt, který přispěl k výhře hostí dvěma góly. Motherwell skórovat nedokázal.

Přes noc slavným se stal mladíček Tony Watt. Ve Fir Parku zažil krásný večer, neboť pomohl svému týmu a jeho dva přesné zásahy potopily Motherwall.

Osmnáct bodů teď dělí první Celtic od druhých Rangers. A k tomu přispěl právě osmnáctiletý útočník s číslem 32. Veškeré góly ale padly až po přestávce. Trenér Lennon promíchal sestavou, na trávníku se objevili polští reprezentanti Brožek a brankář Zaluska. Do základní sestavy Motherwellu se vrátili Stevie Hammell s Jenningsem. Kvůli kartám se do zápasu nepodívali Page s Lasleym.

Hosté pod vedením kapitána Hoopera začali aktivněji, Kris Commons napálil míč nad, mimo bránu stříleli také Brožek s Du - Ri Chem. S tím kombinoval také Izaguirre, ale jejich spolupráce nevedla ke gólovému výsledku. V první větší šanci domácích se objevil po dobře načasované nahrávce Higdona Chris Humprey, ale brankář Zaluska se blýskl parádním zákrokem.

Po půlhodině odehraného času se musel Brožek chytat za hlavu při neproměnění velké šance. Wanyamovu nahrávku nedokázal zamířit přesně za záda brankáře Randolpha a nerozhodný stav trval. Pět minut před koncem první půle se zranil hostující Ki Sung - Yong a musel být střídán McCourtem. Commons a Brožek ještě před koncem prvního poločasu zkoušeli své štěstí, oba ale neúspěšně.

Po výměně stran byli aktivnější domácí, Zalusku ani nadvakrát nepřekonal Nicky Law. Poté se málem radovali hosté, McCourt pronikl do domácí obrany a naservíroval míč Chamu, ten ale netrefil míč ideálně. V dalším momentu opustil trávník Pawel Brožek a nahradil ho teenager Tony Watt.

Wanyama centroval ne úplně povedeně, to ale mladému útočníkovi nevadil a svou ranou nakonec míč do sítě dostal - 1:0 a velké oslavy mladého hrdiny v sektoru hostí.

Skvělý debut prožíval Watt ještě víc o tři minuty později, kdy ho do dobré pozice poslal mladý Joe Ledley a talentovaný útočník se prosadil podruhé!

Třetí branku utkání zaznamenali opět hosté. McCourtův centr umístil za Randolphova záda Cha a stanovil konečnou podobu výsledku. Tři body z Motherwallu odjíždí, domácí jsou ale stále třetí.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele