základní část, 14. kolo
06.11.2011 13:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 1:2

Celtic tentokráte ukázal svou ztracenou sílu a ve velice vyrovnaném utkání na půdě Motherwellu nakonec přehoupl misky vah na svou stranu. Celtic sice od 11. minuty prohrával, ovšem svěřenci kouče Neilla Lennona o tři minuty později srovnali a následně deset minut před závěrečným hvizdem vstřelili rozdílovou trefu, skóre utkání tak nakonec otočili. Motherwell navíc poté musel dohrávat duel v početní nevýhodě.

Celtic tak v tabulce o skóre přeskočil soupeře z Fir Parku a má navíc zápas k dobru, na vedoucí Jezdce z Rangers žádné další korálky neztratil. Motherwell i přes prohru zůstává pohodlně na špici a v tuto chvíli ještě pravděpodobně nějaké to kolo minimálně na třetí pozici zůstane. Domácí přetavili v branku hned svou úvodní šanci zápasu, když Tom Hateley uvolnil přihrávkou na krátko Nickyho Lawa, po jehož centru hlavou zblízka zavěsil Michael Higdon.

Jenže neuběhly ani tři minuty a hosty vrátil do hry tradiční zachránce Stokes, který v Evropské lize zkosil francouzské Rennes dvěma brankami. Hned po svém prvním rohu totiž hosté dokázali soupeře překvapit. Kris Commons nacentroval balón do vápna, kde ho na zadní tyč prodloužil Georgios Samaras a Stokes před poloprázdnou brankou nemohl minout, z voleje zblízka nedal gólmanovi Darrenu Randolphovi žádnou šanci.

Hosté měli v dalším průběhu více šancí, ovšem Motherwell po většinu času předváděl vyrovnanou partii a o osudu duelu rozhodla až závěrečná desetiminutovka. Od poloviny hřiště se rozeběhl Paddy McCourt, který na levém kraji vápna uvolnil svou přihrávkou Stokese. Ten pak po efektivní kličce poslal křižný pas skrz vápno na vzdálenější tyč přímo na nohu Garyho Hoopera, jenž s přehledem zajistil Celticu tři body.

Navíc Hooper byl i u posledního důležitého momentu utkání, po jednom ze soubojů ho zbytečně nakopl Tim Clancy a sudí ho okamžitě vyloučil. Domácí v početní nevýhodě už vskutku na vyrovnání neměli. V příštím kole se Motherwell pokusí napravit zaváhání na půdě Aberdeenu, Dons ovšem v tuto chvíli mají dobrou formu. Celtic by rád po reprezentační pauze zvítězil na půdě posledního celku tabulky z Inverness.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cista 2 .. tip 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele