základní část, 30. kolo
17.03.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Aberdeen FC 1:0

Fotbalisté Motherwellu zvládli povinné utkání proti Aberdeenu a udrželi si tříbodový náskok na čtvrté Dundee, navíc se bodově dotáhli na druhé Jezdce a nyní tak má šanci po dlouhých letech prorazit hierarchii glasgowských celků. Motherwell získal doposud 54. bodů a tři kola před základní části má minimálně našlápnuto k tomu, aby si zahrál Evropskou ligu. Naopak Dons po prohře zřejmě definitivně přicházejí o nejlepší šestku, zatím jsou osmí.

Nyní se už na čtvrté Dundee a páté St. Johnstone nemohou dotáhnout ani teoreticky, ve hře zůstává pouze ještě Hearts. Jenže pokud "Srdce" porazí v domácím prostředí jedenácté Hibs, plamínek naděje dohoří definitivně. Ve Fir Parku bylo k vidění vyrovnané utkání s minimem šancí, avšak šťastnější přeci jen byl domácí výběr. O jedinou trefu zápasu se postaral v polovině úvodního dějství Steven Hammell.

V úvodní dvacetiminutovce se nic zajímavého nedělo a spíše přibývalo ostrých soubojů. Celkově se diváci nemohli kochat velkou podívanou, na druhou stranu branka Hammella z 22. minuty opravdu stála za to. Ten se totiž napřáhl z více jak pětatřiceti metrů a jeho kroucený pokus zapadl přímo do horního levého rohu, gólman Jason Brown byl bez šance. Ten byl také zaměstnanějším mužem mezi třemi tyčemi než jeho protějšek Darren Randolph.

Ještě do poločasu zlikvidoval Brown pokus Carswella, který zblízka hostujícího gólmana nepřekonal. Brown pak brilantně vytáhl hlavičku Steva Jenningse mířící do horního rohu. Poté na druhé straně dvakrát vypálil nepřesně hostující bek Considine, domácí ještě zahrozili přízemní střelou Carswella za dvaceti metrů, kterou Brown kryl. V samém závěru podržel domácí gólman Randolph, který vytáhl nad břevno pokus Scotta Vernona, po následném rohovém kopu hlavičkoval těsně nad Rory Fallon.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele