základní část, 9. kolo
24.09.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Aberdeen FC 1:0

Motherwell dokázal před vlastními fandy ve Fir Parku napravit zaváhání z poslední doby a porazil těsně konkurenční Aberdeen 1:0. Na výhře se sice pořádně nadřel, ale díky bezzubé ofenzívě soupeře nakonec vybojoval všechny tři body a upevnil si třetí místo v tabulce. Doposud získal šestnáct bodů a to po devíti odehraných kolech není žádná ostuda. Prohry s Celticem, St. Johnstone a vypadnutí v ligovém poháru s Motherwellem jsou zapomenuty.

Aberdeen se proto dále nachází na chvostu SPL, doposud totiž získal pouze šest bodů a klesl dokonce na jedenáctou příčku o bod za Hibernian. Od sestupové pozice je vzdálen pouze na jeden bod, avšak v podobné situaci byl už v loňském roce a může tak čerpat z minulých zkušeností. O jedinou trefu zápasu se postaral Bob McHugh šest minut před závěrečným hvizdem, předtím vše směřovalo k bezbrankové remíze.

Diváci se pohledným fotbalem rozhodně kochat nemohli a byli určitě rádi, že se dočkali alespoň nějaké té branky. Domácí příznivci mohli se zájmem sledovat jen krásné individuální sólo patnáct minut před koncem utkání, avšak Jamie Murphy síť nerozvlnil. Poté se už ale činil McHugh, který uspěl se svou dalekonosnou ranou. A to ještě přišel jako žolík ze střídačky v 75. minuty, po devíti minutách na trávníku rozhodl o celém utkání.

Nahradil totiž nepříliš výrazného Murpyho a po fantastické přihrávce Rickyho Fostera propálil před sebou vše, co ustálo v cestě. Gólman David González nedokázal jeho pumelici zkrotit. V prvním poločase byli spíše aktivnější Dons, jenže ten druhý patřil domácím a ti toho využili. I když duelu by asi nejvíce slušela remíza.

V příštím kole se pokusí Dons vyhrát podruhé v sezóně vyhrát doma nad nováčkem z Dunfermlinu, který po skvělém startu neprožívá zrovna nejlepší období a Aberdeen by měl mít obrovskou příležitost na bodový zisk. Motherwell se o další korálky bude prát na půdě houževnatého Dundee United, které má také pohárové ambice.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele