základní část, 22. kolo
02.01.2012 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 2:1

Fotbalisté Kilmarnocku doma dokázali v poslední minutě otočit nepříznivý vývoj proti St. Mirrenu a po výhře 2:1 si vylepšili postavení v tabulce. Hosté se dostali velmi brzy do vedení, už v desáté minutě se trefil Mair, ovšem ještě do poločasu vyrovnal Heffernan a minutu před koncem zasadil St. Mirrenu smrtící úder Racchi.

Šancí bylo k vidění v Rugby Parku dostatek a konečné tři branky také nejsou malým počtem. Lépe vyšel start hostům, z dobré pozice pálil Thompson a brankář Cammy Bell musel poprvé vytáhnout těžký zákrok. Následně přišla první velká šance i na druhé straně. Pursehouse vymyslel chytrou přihrávku na Heffernana, jehož vychytal neménně výtečným zákrokem Samson! Pak už přišla desátá minuta a otevření střeleckého účtu dnešního utkání. Na dobře zahraný Careyho rohový kop si naskočil Mair a hlavou zajistil St. Mirrenu vedení 0:1!

Hráčům Killies se nedařilo a hlavní trenér se musel uchýlit k prvním změnám v sestavě už po půlhodině hry, na hřiště se podíval Čech Zdeněk Kroča. A tento krok opravdu přinesl zlepšení. Samsona provětral Shiels a Heffernan z otočky zamířil do černého a vyrovnal na 1:1.

Domácí začali lépe i druhý poločas, avšak ve 48. minutě se naskytla St. Mirrenu velmi dobrá příležitost. Obrana Kilmarnocku vyrobila hrubku a jedenadvacetiletý Aaron Mooy jí nedokázal potrestat, brankář Bell dokonce ani nemusel zasahovat. Utkání bylo hodně otevřené, další šanci měli Saints, jmenovitě Nigel Hasselbaink - nedal! Stejný muž ztroskotal i jedenáct minut před koncem, a to se nakonec jevilo jako rozhodující okamžik, neboť minutu před koncem vstřelili domácí Killies rozhodující branku zápasu. Racchi v tomto čase předvedl parádní kop přes hlavu a brankář Samson byl bez šance. Zmražení fanoušci St. Mirrenu se nestačili divit, divit se nestačili ani hráči, ba co víc, na tuto branku už nedokázali odpovědět a prohráli 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele