základní část, 10. kolo
01.10.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Johnstone FC 1:2

Fotbalisté Kilmarnocku utrpěli svou první porážku v sezóně na domácí půdě, nestačili totiž St. Johnstonu, který zvítězil v Rugby Parku 2:1. Přitom domácí celek by si za svou aktivitu minimálně bod zasloužil, vidět na hřišti byl i český rodák Zdeněk Kroča. Hosté ovšem Kilmarnocku udělali lekci z produktivity a díky třem bodům se dostali na čtvrté místo.

Hosté hned na začátku působili na hřišti trochu zmateně a zachybovala jejich defenzíva. Shiels se společně s českým obráncem Zdeňkem Kročou dostali do přečíslení dva na jednoho a nebýt obětavosti gólmana Enckelmana, jistě by inkasovali už nyní. Na druhé straně vypálil nebezpečně Sheridan, gólman Bell mu ale jeho pokus jednoruč vyrazil.

Bell však ve 22. minutě přece jenom kapituloval. Robertson poslal dlouhý pas na Sandazu, domácí Pascali k tomu navíc nešťastně uklouzl, takže španělský útočník následně mohl pohodlně skórovat. St. Johnstone měl poté obrovské štěstí, Kroča si mohl připsat svůj druhý gól za nový klub, nebýt na brankové čáře Craiga.

Deset minut před přestávkou se již Kilmarnock dočkal zaslouženého vyrovnání. A to ještě předtím orazítkoval břevno z dálky McKeown. Heffermanovu pumelici vyrazil Enckelman na rohový kop a po něm míč ze skrumáže zaloboval Pascali přes gólmana do brány. I druhá půle byla z obou stran hodně vyrovnaná.

Domácí mohli ještě v prvním dějství poslat do vedení opět aktivní Kroča, po přihrávce Heffermana se dostal do slibné šance, jenže Enckelman mu jí dokázal zlikvidovat. Po obrátce střílel nebezpečně i Fowler, Enckelman však mezi třemi tyčemi znovu čaroval. V 73. minutě ovšem Saintas soupeři dokázali, že fotbal se hraje především na góly.

Chybu v obraně udělal Sissoko, číhající Sandaza tak následně přihrál Sheridanovi, kterému nedělalo žádný problém trefit prázdnou bránu. Poslední velkou možnost celého zápasu měl ještě Sandaza, Bell ale jeho ránu kryl. Killie zkrátka ve zbývajícím čase nenašli způsob, jak překonat soupeřovu obranu, a jeho fanoušci tak ze stadionu mohli odcházet smutní.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele