základní část, 31. kolo
24.03.2012 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Motherwell FC 2:0

Fotbalisté Motherwellu nedokázali v Rugby parku uhrát ani bod a po delší době v SPL padli, navíc zezadu začínají tlačit St. Johnstone i Dundee United, na které mají náskok už pouze osmi bodů. Rozhodně je tak ještě čeká boj alespoň o Evropskou ligu. Před nedělním Old Firm derby sice zůstávají stále třetí jen o skóre za Rangers, to se ovšem může změnit. Killie si naopak ještě uchovali teoretickou šanci na nejlepší šestku.

Jejich největší konkurent z Hearts totiž prohrál a pětibodové manko se tři kola před koncem dá určitě stáhnout. Nicméně moc šancí se Killie nedává, Hearts totiž doma přivítají Aberdeen a stačí jim bod, Killie navíc v posledním kole narazí na bezkonkurenční Celtic. V tuto chvíli ale domácí alespoň navýšili náskok na sedmé příčce, který na osmé Dons činí čtyři body. Hosté obě branky vsítili krátce po začátku druhého poločasu.

O obě se postaral hrdina utkání Paul Heffernan, který se trefil dvakrát během dvanácti minut. V úvodním poločase se oba celky rozehrávaly a hosté byli lehce zaskočeni precizní obranou soupeře. V druhém dějství nakonec v 50. minutě udělali chybu oni. Heffernan se totiž rozeběhl z dobrých třiceti metrů a po perfektní narážečce se ocitl v tváří tvář gólmanovi Darrenu Randolphovi, kterému kroucenou přízemní střelou nedal žádnou naději - 1:0.

Motherwell se poté sice snažil útočit, vytvářel si ale jen náznaky šancí. Jeho naděje na úspěch poklesly v 61. minutě, kdy ve vápně zahrál rukou Tom Hateley a sudí odpískal pokutový kop. S tím si Heffernan poradil mazácky a poslal gólmana na opačnou stranu. Postupem času ztrácel Motherwell motivaci a dobře věděl, že na dobře fungující obranu už jen těžko vyzraje a v samém závěru neměl prakticky žádný tlak.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele