základní část, 14. kolo
05.11.2011 16:00 CET
3 : 6
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Inverness Caledonian 3:6

Diváci v Rugby Parku viděli jeden z nejdivočejších zápasů celé soutěže a určitě museli být s výkonem svých svěřenců zklamáni. Ti totiž v minulých třech utkáních porazili Hearts a remizovali s Celticem i Motherwellem, nicméně v boji o poháry jim brání ostudné výkony s outsidery. Inverness je totiž i přes výhru stále posledním celkem SPL s dvanácti body a nedaří se mu v ofenzívě, nyní ovšem rozvlnil síť soupeře hned šestkrát.

Domácí zůstávají prozatím na sedmém místě s patnácti body a od posledního sestupového místa jsou vzdáleni jen na tři body, což svědčí o ohromné vyrovnanosti soutěže. Přitom domácí vstoupili do duelu skvěle a od 12. minuty vedli, jenže do poločasu bylo srovnáno. Pak navíc hosté během třinácti minut vsítili čtyři trefy a bylo rozhodnuto. Domácím nebyly nic platné dva góly Deana Shielse, na druhé straně totiž vsítil hattrick Andrew Shinnie.

Kilmarnock skóroval po necelé čtvrthodině, kdy Shiels využil brilantního pasu Paula Heffernana. Jako jediný se zorientoval ve vápně a nekompromisní ranou nedal gólmanovi Ryanu Essonovi šanci. Pět minut před přestávkou bylo ovšem srovnáno, když po spolupráci s Johny Hayesem ranou do horní poloviny branky též nedal gólmanovi Ansi Jakkolovi žádnou naději. Opravdové věci se ale začaly dít až ve druhém poločase.

Nejprve v 53. minutě otočil stav utkání Hayes, který napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a balón zapadl přímo na zadní tyč. O sedm minut později zvyšoval stav svou druhou brankou Shinnie, který obelstil obranu Kilmarnocku a ranou z dvaceti metrů nechal vyniknout svou pravačku. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to o tři trefy, když Gregory Tady vybojoval balón hlavou na své polovině a upaloval k brance soupeře, kde dorážel do prázdné branky - 1:4.

V 66. minutě dovršil hattrick Shinnie, po kličkované Davida Davise dostal balón na hranici vápna a opět přesně vypálil, Jakkola byl krátký i tentokráte. Kilmarnock snížil v 73. minutě, po faulu Kennyho Gilleta na střídajícího Jamese Daytona v pokutovém území proměnil penaltu Shiels, jenž tak v zápase skóroval podruhé. Sedm minut před koncem dával šestou branku hostů Tade, který skóroval též v zápase dvakrát, konečnou podobu výsledku určil Heffernan v nastavení - 3:6.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele