základní část, 28. kolo
25.02.2012 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hibernian FC 1:3

Velice překvapivý výsledek se zrodil v Rugby Parku a Kilmarnock po senzační výhře nad Rangers tentokráte pořádně zklamal. Po prohře v dohrávce s Dundee nyní daroval všechny body i Hibernian, které se tak na jedenácté příčce vzdálilo dvanáctému sestupovému místu na rozdíl tří bodů a zaznamenalo dlouho očekávanou výhru. Naopak Motherwell nyní ztrácí na nejlepší šestku už šest bodů a bude mít ve zbývajících pět kolech opravdu co dělat.

Hosté rozhodli o své výhře krátce po začátku druhého dějství, definitivní pojistku přidal v polovině druhého poločasu. Domácí už v samém závěru stačili pouze snížit. Hrdinou zápasu se stal Tom Soares, který vsítil dvě branky. Soares klubu hostuje z anglického Stokes a ukázal, že svou kvalitu rozhodně má. V úvodní čtvrthodině se oba soupeři oťukávali a nebyla k vidění jediná vážnější možnost, jenže v 17.minutě z té první padla branka.

Po kraji utekl Leigh Griffiths, který poslal krásnou přihrávku do vápna na Soarese a ten ze středu z první nádherně pokořil gólmana Camerona Bella. Ihned na to mohl Griffiths navýšit skóre, horní tyčku ale o nějaký ten kousek přestřelil. Na druhé straně byli ve větší šanci Michael Nelson a James Dayton, gólman Graham Stack ale jejich střeli s přehledem pohlídal. V samém závěru pálil ještě domácí Gary Hay, ale těsně přestřelil.

Hosté se pak uklidnili po skvělé brance hned v první minutě druhého poločasu. Killie totiž přišli o balón za hranicí vápna a do míče se opřel Roy O'Donovan, který brilantní trefou vymetl levou šibenici. V 66. minutě přidal třetí gól Soares, který měl po dalším z centrů Griffithse dobrý výběr místa a zblízka pokořil Bella. Domácí snížili už jen v 83. minutě, kdy se z přímého volného kopu do pravého horního růžku trefil po kroucené ráně Dean Shiels.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim ze Hibs vemou minimalne bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele