základní část, 7. kolo
10.09.2011 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dunfermline Athletic 3:2

Fotbalisté Kilmarnocku dokázali v důležitém zápase proti nováčkovi uspět a ve velice pohledném duelu se spoustou branek si připsali důležitou výhru v poměru 3:2. Dunfermline tak pokračuje v mizérii, která začala prohrou v národním poháru a pokračuje už tři duely v řadě, skvělý začátek tak pomalu a jistě začíná vycházet do ztracena. Domácí se díky tomu dostali na čtvrté místo s devíti body, k tomu mají oproti ostatním utkání k dobru.

Naopak Dunfermline se propadl s osmi body na sedmou pozici, ve vyrovnané soutěži však nemusí ještě házet flintu do žita a stačí jeden povedený duel, aby se nováček opět vezl na vítězné vlně. Kilmarnock zaznamenal teprve svou druhou výhru ze šesti utkání, pouze jednou prohrál a proto se pomalu a jistě dotahuje na třetí místo Motherwellu. Nyní rozhodla branka po hodině hry, kterou vsítil český krajánek Zdeněk Kroča.

Hosté se přitom už po čtvrthodině hry dostali do vedení, po půl hodině domácí vyrovnali z penalty. Poté otočili brankou do šatny v poslední minutě úvodního dějství, nováček se ale nevzdal a čtyři minuty po přestávce srovnal. Avšak konečné slovo měl v dresu Killie Kroča, jenž v 62. minutě přidělil tři body svému výběru. Diváci v Rugby parku se každopádně měli na co dívat a duel si po herní stránce rozhodně užívali.

První branku zápasu zaznamenal ve 14. minutě Jason Thomson, o minutu dříve napálil hezkou střelou břevno Paul Burns. Poté už ale po hlavičce Andyho Kirka dotlačil Thomson balón za brankovou čáru. Jenže ve 32. minutě srazil Alex Keddie ve vápně k zemi Jamese Daytona a Paul Heffernan poslal z penalty gólmana Paula Gallachera na druhou stranu - 1:1. Stejný hráč otočil výsledek svou druhou trefou v zápase v samém závěru půle.

Přesně v 45. minutě totiž dostal přihrávku od Deana Shielse a podél gólmana s přehledem uklidil balón do sítě - 2:1. Hosté ale bojovali a okamžitě po pauze vyrovnával střídající Ryan Thomson, jenž strávil na hřišti jen tři minuty. Využil milimetrové přihrávky Joe Cardleho a stačilo se jen podívat. V 62. minutě se však na hranici penaltového puntíku objevil český obránce a kroucenou přízemní ranou upravil stav duelu na konečných 3:2 pro domácí.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
czech_mira

Kroča

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele