základní část, 19. kolo
17.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dundee United 1:1

Velice vyrovnané utkání skončilo nakonec remízovým výsledkem a před zápasem byl tento stav asi nejpravděpodobnější. Kilmarnock tak má na kontě třiadvacet bodů a je šestý, Dundee United zůstává sedmé a má o korálek méně. Přitom v Rugby Parku zažili domácí velké zklamání. Vedli totiž brankou těsně po přestávce a drželi těsný náskok až do samého závěru. Ovšem v první minutě nastavení o výhru přišli.

Dundee tak opět potvrdilo roli týmu, který nejvíce bodů sbírá díky skvělé závěrečné pětiminutovce, především loňská sezóna toho byla jasným důkazem. Hosté vstoupili do začátku skvěle a gólman Cameron Bell měl spoustu práce. Nejprve chytil ránu Johna Rankina a následně vyrazil brilantně konečky prstů nad břevno hlavičku Gavina Gunninga. Nicméně o chvilku později se ozvali Killie, když střela Deana Shielse lízla břevno.

Hosté o něco později odpověděli stejnou měrou, po střele Stuarta Armstronga se balón otřel o tyčku branky Bella. Dundee pokračovalo v tlaku a Jon Daly minul z dobré pozice, poté Bell skvěle vychytal osamoceného Armstronga a další rána Dalyho šla těsně před přestávkou vedle. Hned v úvodu prvního poločasu ale skórovali Killie. Z dobrých pětadvaceti metrů vypálil James Dayton a domácí záložník zamířil přímo do horního levého rohu - 1:0.

Poté však převzali otěže utkání do svých rukou opět hosté, jenže střely Russella a Rankina přesné nebyly. Hosté ještě přitlačili na pilu po příchodu útočníka Lauri Dalla Valleho, který nahradil záložníka Rankina. Obrovskou možnost na vyrovnání zahodil Daly, když po centru Gary Mackay-Stevena pálil velice slabě a Bell ještě zachytil balón na brankové čáře. Avšak Dundee se dočkalo v 91. minutě, kdy po levé straně unikl Paul Dixon a knižnou ranou pravačkou neminul - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kilmarnock FC - Dundee United 2x tutovy zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele