základní část, 11. kolo
15.10.2011 13:30 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Celtic FC 3:3

Diváci v Rugby Parku jistě musejí být spokojení se sobotním fotbalovým odpolednem, strhující remíza totiž měla opravdu zajímavý průběh. A to ještě příznivci Kilmarnocku musejí být nakonec zklamáni z výsledku. Po skvělém prvním poločase, kdy vedli nad zelenobílými už 3:0, totálně znervózněli a v druhé půli dominoval soupeř, který ještě srovnal stav. Avšak domácí to úplně mrzet nemusí, bod je určitě cenným ziskem. Naopak Celtic i nyní ztratil.

Ztráta na Rangers se po jedenáctém kole může vyšplhat na dvanáct bodů. Svěřenci kouče Lennona se sice dostali na druhé místo, ale pouze o skóre před Motherwell a ten si po svém vystoupení může vytvořit tříbodový náskok. Kilmarnock vstoupil do duelu opatrně a ubránil úvodní nápor soupeře, poté proměnil v gól hned svou první střelu a v závěrečné pětiminutovce první půle Celtic naprosto zaskočil.

Nejprve tedy ve 26. minutě našel pravý obránce Alex Pursehouse dlouhým centrem střelce druhé branky Paula Heffernana, který poslal přihrávku do běhu Deanu Shielsovi a ten pouze přizvedl balón z deseti metrů nad bezmocného gólmana Frasera Forstera. Ten musel v 37. minutě vyrazit nad břevno ránu Liama Kellyho z pětatřiceti metrů, avšak na pokus Heffernana o tři minuty později již nedosáhl.

Po přihrávce Shielse se na hranici ofsajdu překrásně uvolnil a se zakončením neměl problém. Navíc v poslední minutě úvodního dějství Kilmarnock zvýšil stav. Po špatné zpětné přihrávce Charlieho Mulgrewa přeloboval James Fowler gólmana Forstera, který se k balónu nedostal včas - 3:0. Po přestávce domácí kontrolovali průběh hry, jenže čtvrthodiny před koncem nastal v jejich defenzívě kolaps a ta během sedmi minut inkasovala hned třikrát!

A vše načal nádhernou ranou Anthony Stokes. Ten ještě o čtyři minuty dříve minul o pár centimetrů pravou tyčku, poté už ale vypálil z dobrých pětadvaceti metrů z přímého volného kopu a gólman Jakkola neměl šanci. Nicméně Jakkola zaváhal o tři minuty později, kdy střelu z pravačky Stokese z dvaceti metrů chytit mohl, nicméně balón skončil v sítit - 3:2. A v 80. minutě napravil svou hrubku Mulgrew, když po centru zakončoval přesně zblízka hlavou - 3:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady by už měl Celtic zabrat.Tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele