o udržení, 37. kolo
05.05.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Aberdeen FC 1:1

Fotbalisté Kilmarnocku sice jenom remizovali 1:1 s Aberdeenem, ale vzhledem k porážce St. Mirrenu už mají na sedmém místě dvoubodový náskok. Zápas se pro Killies nevyvíjel dobře, po půlhodině hry otevřel skóre Jamie Masson, ve druhém poločase pak vyrovnal Dean Shiels.

Domácí byli v úvodních minutách aktivnějši, už v první minutě se dral do šance Gros a o chvíli později střílel těsně mimo Shiels. První varování Aberdeenu přišlo po přihrávce Magennis na Kariho Arnasona ale Kilmarnock ji přežil bez újmy. Skóre se neměnilo ani po hlavičce domácího Toshneyho. Ofenzivně naladěné utkání pokračovalo, šance se střídali na obou stranách a jako první nakonec udeřili hosté. Ještě než se tak stalo spálili Killies svojí doposud největší šanci, Ben Gordon ve sprintu vybídl Fowlera, jenže ten napálil pozorného brankáře Browna.

Kilmarnock za tuto spálenou šanci zaplatil. Jack a Magennis založili po pravé straně akci a už už se zdálo, že z celé příležitosti nic nebude, když míč najednou propadl ve vápně a Jamie Masson skóroval na 1:0 pro Aberdeen. Odpověď mohla být blesková, Shiels si poradil v souboji jeden na jednoho, ale následně donutil k dalšímu dobrému zákroku brankáře Browna. V závěru prvního poločasu ještě střílel Magennis a po rohu Jacka se snesl balón na hlavu Fallona a činit se musel brankář Bell.

Začátek druhého dějství patřil domácím. Kilmarnock se snažil o co nejrychlejší vyrovnání a to se mu nakonec podařilo. V 53. minutě našel Gros precizním centrem Deana Shielse, ten si balón zpracoval a poslal jej nekompromisně za Brownova záda - 1:1. Aberdeen se pokusil vrátit vedení zpět na svojí stranu a měl k tomu solidní možnost. Fallon hlavičkoval nepřesně a Vernon v dobré pozici nedokázal pořádně zakončit. Vernon nakonec dostal míč do sítě, ale branka nebyla uznána pro odmávaný ofsajd. Nápor Rudých pokračoval, po další hlavičce Fallona předvedl vynikající zákrok Bell a nebezpečí vytěsnil na rohový kop.

Utkání bylo otevřené až do konce. Vyhrát mohly obě strany a obě strany si na to vytvořily dostatek šancí. Deset minut před koncem vyslal Vernon do šance Arnasona a proti jeho střele musel opět výrazně zasahovat Bell. Kilmarnock si nakonec s Aberdeenem rozdělil body za remízu 1:1 a nadále mu patří sedmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele