základní část, 10. kolo
01.10.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Mirren FC 2:1

Inverness otočil nepříznivě se vyvíjející duel se St. Mirrenem, zvítězil 2:1 a přiblížil se na dostřel předposledním Dunfermline. St. Mirren zůstává na šesté příčce. Skóre sice otevřel hostující McAusland, jenže ještě do přestávky vyrovnal Shinnie a o tříbodovém zisku pro domácí rozhodl dvanáct minut před koncem Tade.

Inverness neprohrál už tři domácí duely v řadě a tuto sérii chtěl prodloužit právě proti St. Mirrenu. Caledonians začali lépe a byli aktivnějším mužstvem na hrací ploše, ale ke gólu snaha domácích nevedla. Hosté nepřijeli s ofenzivní taktikou, přesto se z ojedinělé příležitosti dostali do vedení, ve dvaadvacáté minutě odcentroval do rohového praporku Teale a míč poslal hlavou do sítě nikým nebráněný McAusland.

Velkou příležitost na vyrovnání měl prakticky v zápětí Tade, chvíle slávy však teprve měla přijít, Tade trefil jen boční síť. V jednatřicáté minutě už se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když se balón po ose Davis - McAusland - Foran dostal až k úplně volnému Shinniemu, který nezaváhal.

Hra se uklidnila, více ale útočili i nadále domácí. Šance Forana a Rosse gólem neskončily, a tak se na rozhodující trefu museli fanoušci počkat až do osmasedmdesáté minuty. V ní totiž dorazil do poloodkryté branky střelu Shinnieho Tade a rozhodl tento dramatický duel. Inverness si připisuje velmi důležité tři body, nyní již ztrácí na nesestupovou příčku jen bod.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele