základní část, 22. kolo
28.03.2012 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Johnstone FC 0:1

St. Johnstone zvládlo dohrávku na hřišti Invernessu a díky proměněné penaltě Sandazy má na čtvrtém místě už tříbodový náskok, Inverness je desátý. Klíčový moment nastal pár minut před koncem poločasu.

Skóre zápasu se přitom mohlo poprvé měnit v patnácté minutě. McKayovo zakončení vyrazil brankář Mannus a Gregory Tade z dorážky neuspěl, byla to první opravdu velká příležitost zápasu. O chvíli později se minisouboj McKaye s Mannusem opakoval a znovu byl úspěšnější brankář St. Johnstone. Hosté měli pomalejší rozjezd a vytvořili si první šanci až v polovině prvního poločasu. Liam Craig se dostal k hlavičce po pasu Dave MacKaye, ale ani po tomto momentu se diváci změny skóre nedočkali.

Následovala další aktivita domácích. Po přímém kopu Tanseyho hlavičkoval Tokely a Mannus byl na místě. Chvíli na to Sandaza potrestal neproměněné šance domácích. Tade přišel do kontaktu s Craigem a sudí Willie Collum nezaváhal ani na vteřinu. Španěl Francisco Sandazanařízenou penaltu proměnil a Saints díky tomu vedli po prvním poločase 1:0.

Ve druhém poločase měl Sandaza na kopačce druhý gól, ovšem neporozuměl si s týmovým kolegou Sheridanem. Domácí mohli vyrovnat prostřednictvím kapitána Forana, jeho hlavička však zamířila mimo prostor tří tyčí. Blízko vyrovnání byl i v 79. minutě McKay, střela z dvanácti metrů, kterou vyslal, v síti neskončila. Inverness se v závěru hnal za vyrovnáním, jenže mu nebylo přáno. Foranova další hlavička skončila opět mimo a hostující Johnstone si výsledek už utéct nenechalo.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele