základní část, 30. kolo
10.03.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Kilmarnock FC 1:1

Souboj desátého a osmého týmu skotské Premier League skončil smírem, Inverness se po výsledku 1:1 rozešlo nerozhodně s Kilmarnockem. Hosté se po půlhodině hry šťastně dostali do vedení, když si vlastní gól dal Golobart, od té doby však byli domácí jednoznačně lepším celkem a sedm minut před koncem zařídil zasloužené vyrovnání znovu stoper Inverness, tedy Roman Golobart.

Obě mužstva šla do zápasu s tím, že potřebují tři body jako sůl, aby si udržela šanci na umístění v elitní šestce. Hosty navíc čeká za týden finále ligového poháru proti Celticu, takže každé zvýšení sebevědomí určitě přijde vhod. Domácí začali aktivněji a po akci McKaye mohli jít do vedení, jenže útočníka Caley Thistle perfektně vychytal hostující gólman Bell.

Hosté odpověděli až po patnácti minutách, byla to však opravdu čistá gólová příležitost, kterou měl na kopačce Sissoko. Ten chytře přehodil Essona a málem už se běžel radovat se svými spoluhráči, jenže míč do dítě nedošel, na brankové čáře ho odklidil Meekings. Bell pak vytáhl další dva úžasné zákroky, a to proti ráně McKaye i dorážce Winnalla, kterou už domácí fanoušci zajisté viděli v brance.

Další slušnou možnost měl na noze Sutherland, ten ovšem po pěkné souhře s McKayem minul. Aktivní McKay měl na noze další gól v šestadvacáté minutě, když si naběhl na centr Tanseyho a zblízka usměrňoval míč do brány, jenže Bell neuvěřitelným způsobem uchránil své čisté konto. A v minutě jednatřicáté udeřili hosté, to si nevídaným způsobem vlastní branku vstřelil stoper Golobart, jenž ve snaze odkopnout míč přes hlavu selhal a překonal Essona.

Golobart mohl ještě do poločasu vyrovnat, ovšem hlavou po rohovém kopu přestřelil. Obránce domácích byl hodně vidět na obou stranách, po jeho podklouznutí totiž mohl rozhodnout Kennedy, to by však musel zakončit přesněji. A hráč, který je v týmu Inverness na hostování z Wiganu, pak v šestnáctce soupeře vystřihl efektní nůžky, jeho pokus ale znovu na brankové čáře vyhlavičkoval Gordon.

Domácí byli v zakončení marní, buď sami selhali, nebo je vždy vychytal úžasně si počínající Bell. Ten však v osmdesáté třetí minutě přecejen kapituloval, po další standardní situaci našel McKay Golobarta a devatenáctiletý fotbalista zblízka nezaváhal, vyrovnal tak na 1:1, přičemž se stal jediným střelcem zápasu. Inverness zůstává na desátém místě, Kilmarnock je o dvě příčky a šest bodů výše.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele