základní část, 32. kolo
01.04.2012 16:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Hibernian FC 2:3

Fotbalisté Hibernian zvládli velice důležité utkání o záchranu a šest kol před koncem udělali velký krok k udržení se v lize. Na půdě konkurenčního Inverness dokázali po ofenzivním koncertu nakonec zvítězit 3:2 a vzdálili se poslednímu Dunfermlinu na rozdíl šesti bodů. K tomu stáhli náskok Caledonian na rozdíl pěti bodů a ještě se určitě mohou poprat o lepší než jedenácté místo. I tak ale stále zůstává hlavním cílem záchrana.

Po velice vyrovnaném průběhu se pytel z brankami roztrhl až v závěrečné půlhodině, kde jich padlo hned pět. Domácí se sice díky pokutovému kopu dostali do vedení, ovšem za čtvrthodiny dokázali hosté otočit skóre. Sedm minut před koncem ještě bojovníci kouče Terryho Butchera srovnali, avšak o výhře Hibs rozhodl o dvě minuty později Leigh Griffiths. Úvodní poločas byl naprosto nezajímavý a hrálo se čistě i bez šancí.

Sudí vytáhl první žlutou kartu až deset minut před koncem zápasu a celkově rozdal jen tři karty. Inverness se dostalo do vedení po faulu Paula Hanlona na útočníka Billyho McKaye. Sudí okamžitě odpískal pokutový kop a ten bez větších problémů proměnil Greg Tansey. O čtyři minuty později však bylo srovnáno, když si na rohový kop Griffithse naskočil Hanlon a hlavou z deseti metrů mířil přesně. V 75. minutě navíc hosté otočili průběh zápasu.

Po rychlém brejku Matta Dohertyho a jeho následném přízemním centru do pokutového území se do míče opřel Garry O'Connor a z deseti metrů mířil přesně k tyči. Caledonian ještě srovnali o osm minut později, když po se po centru na zadní tyči zjevil Jonny Hayes a nemohl minout - 2:2. Ovšem neuběhly ani dvě minuty a z hranice vápna se napřáhl Griffiths, který povedenou ranou do horní poloviny branky rozhodl o výhře hostů.

"Jsou to pro nás fantastické tři body po neskutečném průběhu. Nás gólman Graham Stack předvedl hlavně v první půli několik brilantních zákroků a hodně nám k důležitému vítězství pomohl. Úvodní dějství nám tolik nevyšlo, ovšem hráči určitě získali sebedůvěru do dalších zápasů a v boji o záchranu mají o něco větší klid," uvedl spokojný kouč hostů Pat Fenlon.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele