základní část, 12. kolo
22.10.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Dunfermline Athletic 1:1

Remízou skončilo i utkání mezi Invernessem a Dunfermline. Na rozdíl od ostatních remízových zápasů se diváci dočkali branek. Tu první měl na svědomí v prvním poločase Tade, za hosty ale vyrovnával čtyři minuty před koncem z pokutového kopu Buchanan.

Solidní šance byly k vidění už v úvodu. Shinnie našel Rosse a první spálená šance Invernessu byla na světě, Ross totiž jinak dobrou přihrávku netrefil. Na druhé straně už to vypadalo, že se prosadí Kirk, celou akci ale zastavil praporek pomezního rozhodčího. Dunfermline pokračoval ve snažení, Burns krásně našel Grahama, ale opět se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi. Burns měl ve 21. minutě ještě jednu tutovku, po rohovém kopu Cardleho se dostal překvapivě k míči a brankář Esson musel tasit skvělý zákrok!

Převaha Dunfermline začala být znatelná. Potter dělal, co mohl, dobře hlavičkoval, avšak Esson vyrazil na rohový kop. Esson se vytáhl i o okamžik později, z šestnáctky vypálil Cardle, ale na brankáře Invernessu si nepřišel. Ve 33. minutě se tak překvapivě dostali do vedení domácí, Esson je celou dobu držel nad vodou a hlavičkující Tade poslal Inverness de vedení - 1:0. Tímto výsledkem také skončila první půle.

I ve druhém poločase se bylo na co koukat. Foran našel Rosse a Gallacher uchránil svůj celek od druhé inkasované branky. Dunfermline se dostal zpět do zápasu až v závěru a čtyři minuty před koncem vyrovnal. Buchanan zavadil o Proctora a rozhodčí nařídil pokutový kop. Domácím se to pochopitelně nelíbilo, ale s verdiktem rozhodčího už mohli těžko něco dělat. Sám postižený Buchanan se penalty ujal a nekompromisně jí proměnil - 1:1. Nic dalšího už se v zápase nestalo, takže si oba týmy připisují po bodu.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele