základní část, 18. kolo
10.12.2011 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Dundee United 2:3

Na Caledonian Stadium diváci viděli senzační obrat hostujícího Dundee United. Invernessu k bodovému zisku nepomohlo ani dvoubrankové vedení a po porážce 2:3 se opět propadne tabulkou. Vítěznou branku hostujících měl na svědomí dvanáct minut před koncem Johnny Russell.

Domácí Inverness šel do vedení už po 69 sekundách. Davis připravil čistou gólovku pro Hayese, jehož zakončení zhruba z osmi metrů nemohlo dopadnout jinak, než gólem - 1:0 pro Inverness. První komplikace domácích přišla po čtvrthodině hry, kdy musel střídat zraněný Chris Hogg a do hry šel Lee Cox. Dundee United po inkasované brance začalo více presovat a výsledkem byla zajímavá hlavička Dalyho, proti které však brankář Esson nemusel zasahovat. Každopádně domácí byli nebezpečnější a nic zatím nenasvědčovalo tomu, že by mělo utkání skončit tak, jak nakonec skončilo. Chybu Neilsona málem potrestal McKay - Dušan Perniš v tomto případě hosty zachránil, ale Dundee United se druhému gólu přeci jenom nevyhnulo.

Krátce po přestávce vymyslel dobrý pas autor první branky Hayes a Billy McKay překonal Gunninga i Perniše - 2:0 pro Inverness. V tuto chvíli by si na výhru hostí nejspíše nikdo nevsadil. Ovšem od 51. minuty se začaly na Caledon Stadium dít věci. Stuart Armstrong odvedl vynikající práci, ze které vytěžil kontaktní gól Russell - 2:1. Domácí se pak ocitli pod velkým tlakem a ten vyvrcholil v 64. minutě vlastní brankou. Pro míč, který nevypadal nebezpečně, si běžel Esson, jenže před ním míč zasáhl Golobart a vlastní brankou se přičinil o vyrovnání na 2:2.

Definitivní rána do vazu Invernessu přišla dvanáct minut před koncem. Mackay-Steven našel Russella a Esson kapituloval potřetí - 2:3. Dundee United dokončilo famózní obrat, výsledek udrželo a připsalo si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele