základní část, 20. kolo
24.12.2011 13:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Aberdeen FC 2:1

Obavy hostujícího trenéra Craiga Browna o výsledek v Invernessu se potvrdily. Jeho mužstvo tam na Štědrý den prohrálo 1:2. Domácí tak ze sebe setřásli několikazápasovou šňůru smolných proher o branku a tentokráte oni urvali tři body za vítězství o jeden gól. V tabulce se tak na Aberdeen dotáhli na rozdíl dvou bodů.

Přitom domácí nevstupovali do zápasu v úplně nejlepším rozpoložení. Nejlepší střelec Andrew Shinnie společně s dalším základním pilířem Rossem Tokelym překvapivě nenastoupili do zápasu kvůli zranění. Naštěstí i bez nich Inverness situaci zvládl. Vše důležité se odehrálo ve druhém poločase.

V tom prvním toho za zmínku příliš nestojí. Domácí gólman Esson se trochu zapotil po střele Magennise ze začátku utkání, Árnason pak z dobré pozice svojí hlavičkou Essona neohrozil, jelikož střílel mimo. Po půlhodině hry znovu z blízkosti neuspěl Magennis, na druhé straně se neujal střelecký pokus Grahama Shinnieho.

Těsně před přestávkou konečně diváky rozehřála alespoň jedna akce. Hayes rozehrál rohový kop na hlavu Golobarta, jenž pouze těsně přestřelil. Až do 65. minuty se pak na obou stranách vůbec nic neudálo a fotbal na Caledonian Stadium opravdu hodně nudil. Zbývající minuty však byly již přece jenom o hodně zajímavější.

Skóre otevřel Golobart. Hayes vyslal centr přes všechny hlavy obránců Aberdeenu přesně na svého spoluhráče, který hlavou překonal gólmana Browna. A o pět minut později zvýšil na 2:0 pro domácí po odvážném průniku do ohně aberdeenské obrany Tade. V 76. minutě už jen snížil z malého vápna Fallon.

V závěru hosté svého soupeře dost zatlačili, Caledonian však nakonec odolali. Ačkoli se o vítězství museli po několika šancích Dons rozhodně strachovat. Až Foranův odkop do bezpečí v panické situaci ve vápně totiž zachránil jeho tým. A poté jen díky tomu, že ve vyložené pozici selhal v koncovce Árnason, se průběžný stav již nezměnil.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele