základní část, 3. kolo
28.09.2011 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hibernian FC - St. Johnstone FC 3:2

Fotbalisté Hibernianu sice letos nezažívají úplně nejlepší sezónu, nicméně ve středeční dohrávce bylo na Easter Road vidět velice atraktivní utkání plné branek. A nakonec se štěstí naklonilo na domácí stranu, Hibs totiž zvítězili nad St. Johnstone 3:2. To se namlsalo po minulé výhře nad Hearts, nyní se ovšem opět musí postavit nohama na zem. Domácí sice zůstali na desáté příčce, s devíti body se však vzdálili Aberdeenu i Inverness.

A k tomu se svěřenci kouče Johna Hughese dotáhli o skóre za devátý Dunfermline, tato výhra může Hibs velice výrazně povzbudit. Nicméně St. Johnstone se i nadále nachází na páté příčce se ziskem dvanácti korálků a v tuto chvíli stále útočí na pohárové příčky, ve vyrovnané soutěži se ale po dvou kolech může situace naprosto změnit. Hibernian vedli po poločase 2:1 a jejich tříbodovou jistotu jim dala proměněná penalta v polovině druhého dějství.

V úvodní čtvrthodině s hrálo spíše ve středu hřiště a žádná nebezpečná akce ani na jedné straně k vidění nebyla. Diváky ze spánku probudil v 17. minutě Ivan Sproule, který se po velice dobré práci Juniora Agoga trefil ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později ovšem bylo vyrovnáno zásluhou Liama Craiga. Který prošel do pokutového území a u zadní tyče vypálil tvrdě a velice přesně - 1:1.

Jenže radost Saints netrvala dlouho, ve 37. minutě se domácí opět dostali do vedení. Odražený balón získal Garry O'Connor, uvolnil se na hranici vápna a vypálil přízemní dělovku k tyči, na kterou gólman Peter Enckelman nemohl dosáhnout. Těsně před přestávkou byli hosté blízko vyrovnání, po hezké kombinaci ale pálil Craig z téměř pětadvaceti metrů o něco vedle. Po přestávce úřadoval především O'Connor.

A byl to právě on, koho v 62. minutě fauloval v pokutovém území David McCracken, O'Connor.penaltu bez větších potíží proměnil. Dvě minuty před závěrečným hvizdem sice vykřesal naději hostům Cillian Sheridan excelentním průnikem do vápna a následnou pohotovou střelou, jenže na vyrovnání již nezbyl čas. Po reprezentační pauze mohou Saints napravit zaváhání doma s Inverness, Hibs přivítají konkurenční Motherwell.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele