základní část, 11. kolo
15.10.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Motherwell FC 0:1

Možná se přeci jen najde v SPL celek, který by konkuroval vedoucí dvojici s Glasgow. Vzhledem k četným zaváháním Celticu a Rangers má tuto možnost určitě Hearts, které ale musí nejprve napravit nepovedený začátek sezóny. V současnosti se zdá být hlavním konkurentem Motherwell, který dokázal vyhrát v minulém kole na půdě Dundee 3:1 a i nyní na Easter Road zdolal Hibernian poměrem 1:0.

V tuto chvíli patří Motherwellu druhé místo s dvaadvaceti body a na vedoucí Jezdce ztrácí sedm bodů, což je otázka dvou vzájemných zápasů a určitě se tato ztráta dá dohnat. Motherwell má navíc náskok tří bodů na Celtic, který však disponuje utkáním k dobru. Srdce a St. Johnstone ztrácejí čtyři body, Motherwell má tak po jedené třetině základní části našlápnuto k výborné sezóně. To se však nedá říct o Hibs.

Ti se totiž krčí až na desáté pozici s devíti body a mají pouze jednobodový náskok na poslední Inverness. Boj o záchranu pro klub, který se dlouhá léta pral o pohárové příčky, určitě není v plánech představenstva. O výsledku rozhodla jediná branka už v 8. minutě, od této chvíle se Motherwell snažil navýšit stav, v závěru ho ovšem musel horko těžko bránit. Utkání probíhalo v klidném duchu, o čemž svědčí pouhé tři žluté karty za celý zápas.

Úvodnímu dějství dominovali hosté a hned z první vážnější akce skórovali. Po dlouhém pasu Toma Hateleye si našel volné místo mezi obránci Victorem Palssonem a Seanem O'Hanlonem útočník hostů Jamie Murphy a poslal balón zblízka za gólmana Grahama Stacka. Ten se ale následně vytáhl proti střelám Stevena Hammella a Tima Clancyho, když balón vždy zachytil do svých rukavic. Hosté tlačili Hibs až do konce úvodního poločasu.

Keith Lasley hlavičkou minul pravou tyč o několik centimetrů, v samém závěru prověřil také na druhé straně gólmana Darrena Randolpha svou ranou Junior Agogo. Hibs se snažili útočit po změně stran, největší šanci neproměnil tradiční šutér Michael Higdon, který svým pokusem lízl horní tyčku. Motherwell bude chtít pokračovat v krasojízdě v příštím klání doma s Kilmarnockem, Hibs se pokusí napravit zaváhání na půdě konkurenta ze St.Mirrenu

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele