základní část, 14. kolo
05.11.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Dunfermline Athletic 0:1

Fotbalistům Hibernian sice vyšly poslední dva duely se St. Mirrenem a s Celticem, kdy získali celkem čtyři body a na půdě Zelenobílých vybojovali cenou bezbrankovou remízu, ovšem nezvládli duel s nováčkem z Dunfermlinu a ten konečně poprvé od pátého kola vítězí. Zzhledem k překvapivému úspěchu Inverness se ale stále nachází jeden bod od sestupové pozice. Hibernian je stále na deváté pozici, jenže pouze o skóre právě před Dunfermline.

Domácí byli před utkáním na Easter Road jasnými favority, jenže nevyužili svůj potenciál. Hned ve 3. minutě je totiž zaskočila branka hostů a až do konce zápasu nedokázali těsné vedení soupeře dohnat. Ten už náskok nenavýšil, nicméně domů si odváží velice cenné tři korálky. Do první šance se dostali už ve druhé minutě Hibs, ovšem gólman Paul Gallacher schoval ránu Garryho O'Connora přímo do náručí.

Následně uběhlo jen pár vteřin a hosté vstřelili jediný gól utkání, když po centru Paula Willise si naběhl do středu vápna Austin McCann a s přehledem využil nabídnutou šanci přízemní střelou. Až do konce půle mohli hosté ještě jednou udeřit, jinak ale na hřišti dominovali Hibs. Ti však na druhou stranu stoprocentní šanci neměli. Naopak Dunfermline zahrozil ve 36. minutě, kdy po centru Ryana Thomsona pálil těsně vedle Andy Kirk.

Hned po pauze zasáhl skvěle Gallacher a zabránil tak vyrovnání. Po centru Davida Wotherspoon se uvolnil Leigh Griffiths a nádhernou přihrávku poslal na O'Connora, jehož ránu vyrazil Gallacher brilantně konečky prstů do zámezí. V dalším průběhu střílel ve velké možnosti těsně vedle Griffiths po centru Paula Hanlona, následně po pasu Wotherspoona vyrazil Gallacher též hlavičku O'Connora nad branku.

Domácí se snažili vsítit branku téměř až do samého závěru, kdy nechali otevřená okénka v obraně a hosté mohli navýšit skóre po rohovém kopu. To se ale nestalo a stav už proto zůstal nezměněn. Nováček soutěže se po reprezentační pauze pokusí navázat na vítězství na půdě St. Mirrenu. Hibs přivítají Killie, kteří nyní také nepředvedli dobrý výkon a s dalším hlavním kandidátem sestupu si utržili v Rugby Parku ostudu poměrem 3:6.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele